Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

legendarni veznjak

Yaya Toure: Najteži suparnik u karijeri mi je bio Srbin. Mrzim tog s..onju

yaya toure
Foto: Screenshot

Yaya Toure trenutno je pomoćni trener Robertu Manciniju u reprezentaciji Saudijske Arabije

Bivši reprezentativac Obale Bjelokosti Yaya Toure jedan je od najboljih veznjaka u historiji nogometa. Kada je prije četiri godine završavao svoju igračku karijeru nakon epizode u Kini, u velikom intervjuu dobio je pitanje o najtežem suparniku.

Rekao je da je to srpski veznjak Nemanja Matić, koji je godinama igrao za Chelsea i osvojio tri Premier lige, baš kao i Toure.

“Mrzim ga, tog seronju”, rekao je Toure u šali te nastavio: “Protiv njega je tako teško igrati. Visok je i snažan. Bilo je zabavno igrati protiv njega iako je teško. Moćan je i visok. Uspjeti naći protivnika da igra protiv mene i da me zaustavi… Malo ih je, ali Matić je bio jedan od onih koji su mi znali zadati probleme. Može trčati. Može se vratiti u obranu. Može pratiti. Može se boriti. On je stvarno dobar igrač.”

Yaya Toure trenutno je pomoćni trener Robertu Manciniju u reprezentaciji Saudijske Arabije, a prethodno je bio pomoćnik u belgijskom Standardu i trener kadetske ekipe Tottenhama.

Yaya je kao igrač osvojio Ligu prvaka s Pepom Guardiolom u Barceloni, a nakon toga je osam godina proveo u Manchester Cityju.

Mnogi ga smatraju jednim od najboljih veznjaka Premier lige svih vremena. S Barcelonom je 2010. osvojio Ligu prvaka, a zatim je prešao u Manchester City. Tamo je postao jedan od najboljih veznjaka svijeta i osvojio tri naslova prvaka Engleske, posljednji 2018. ponovno u suradnji s Guardiolom.