Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Samor radovac

Bivši kapiten FK Sarajevo novo je pojačanje Želje: “Svi znamo gdje sam odrastao i igrao”

Foto: FK Željezničar

Radovac je nakon ljekarskog pregleda i potpisa ugovora otputovao u Međugorje gdje će se priključiti ekipi.

Bivši kapiten FK Sarajevo Samir Radovac (27) novi je nogometaš Željezničara, a potpisao je ugovor do ljeta 2025. godine.

– Drago mi je što sam došao. Svi znamo gdje sam odrastao, gdje sam igrao, ali ja sam profesionalac i nadam se da ću svojim zalaganjem i trudom doprinijeti klubu. Željo je ogroman klub i nadam se da ćemo ispuniti naše ciljeve ove sezone, rekao je Radovac.

Radovac tvrdi da je u dobroj fizičkoj formi.

– Do kraja prošle godine sam bio u Grčkoj, samo tri dana je bila pauza i u dosta dobroj sam fizičkoj spremi i naravno da sam privatno radio do sada. Danas ću se priključiti treninzima s ekipom i nadam se da ću biti u još boljoj fizičkoj spremi do početka sezone, dodao je novi veznjak FK Željezničara.

Samir Radovac je rođen 25. januara 1996. godine u Sarajevu. Karijeru je počeo u Sarajevu, a potom je igrao za Olimpik, grčki PAS Giannin, mostarski Velež, Novi Pazar i grčki Ilioupolis iz kojeg dolazi na Grbavicu.

Radovac je igrao za sve mlađe selekcije reprezentacije BiH, a njegovo iskustvo igranja u Premijer ligi BiH pomoći će našem timu u drugom dijelu sezone.

On je nakon ljekarskog pregleda i potpisa ugovora otputovao u Međugorje gdje će se priključiti ekipi.