Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Alexandre Lacazette

Bivši napadač Arsenala još će pričekati na debi u novom klubu – napale su ga ose

lacazette

Prema navodima francuskih medija, Lacazette i njegov suigrač Moussa Dembele “pretrpjeli su višestruke ubode” tokom priprema koje su proteklog ponedjeljka započele u Nizozemskoj. Sve se, navodno, odvilo tokom jedne šetnje šumom

Bivši Arsenalov napadač Alexandre Lacazette morat će pričekati na svoj debi u novom-starom klubu. Francuski je nogometaš, podsjetimo, ovoga ljeta potpisao za Olympique Lyon. U klub je stigao besplatno, a trebao je debitirati u prijateljskom susretu protiv Feyenoorda (nedjelja), ali to se, barem kako sada stvari stoje, neće dogoditi. Razlog? Napale su ga – ose.

Prema navodima francuskih medija, Lacazette i njegov suigrač Moussa Dembele “pretrpjeli su višestruke ubode” tokom priprema koje su proteklog ponedjeljka započele u Nizozemskoj. Sve se, navodno, odvilo tokom jedne šetnje šumom.

L‘Equipe tvrdi kako je Lacazette pretrpio desetak uboda. Dembele je doživio istu sudbinu, ali je prema njihovim saznanjima “njegovo tijelo bolje reagiralo” i on je već trenirao u poslijepodnevnim satima četvrtka.

Arsenal je, podsjetimo, Francuza 2017. doveo upravo iz Lyona u kojem je ovaj i započeo svoju profesionalnu karijeru. Kupili su ga Topnici za 53 miliona eura, a onda nakon pet godina prepustili francuskom velikanu u čijem dresu već ima 274 nastupa i 129 upisanih pogodaka.