Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bivši nogometaš FK Goražde sretan zbog svog idola Šešelja

vladimir-radovic-vojislav-seselj

Vladimir Radović, nogometaš koji je zbog majice s likom Vojislava Šešelja potjeran iz Fudbalskog kluba Goražde, oduševljen je bio oslobađajućom presudom u Hagu za vođu srpskih radikala.

Nogometaš iz Foče dospio je u centar javnosti u oktobru prošle godine, kad je zbog nošenja majice s likom Šešelja dobio otkaz u prvoligašu iz Goražda.

– Drago mi je što je Vojislav Šešelj oslobođen! To je satisfakcija za mene jer nošenjem njegove majice nisam uradio ništa loše. Iskreno sam sretan poslije svega. To je sada i dokazano ovom presudom. Valjda je to sada svima jasno. Otjeran sam iz Goražda na pravdi Boga. Ostao sam bez posla, bukvalno na ulici – rekao je Vladimir Radović (25) za Kurir.

Nakon što je Radović potjeran iz Goražda, Vojislav Šešelj je izjavio kako će učiniti sve da pomogne mladiću da nađe klub, no Vladimir je ubrzo završio u trećem rangu takmičenja u bh. nogometu, u teslićkom Proleteru.

– Istina je, trudili su se da mi pronađu klub, ali to nije moglo jer je sezona uveliko trajala. Trenirao sam s Bežanijom, a poslije toga me je zadesila i povreda zadnje lože, koja me je odvojila neko vrijeme od terena. Vratio sam se u RS i potpisao za Proleter iz Teslića – otkrio je Vladimir Radović.