Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Fudbal

Blatter bi mogao ostati predsjednik FIFA-e

14/06/2015

Predsjednik FIFA-e Sepp Blatter mogao bi ostati na čelu te organizacije, iako je nedavno najavio odlazak s čelne pozicije Svjetske nogometne asocijacije zbog korupcijskog skandala.

Blatter se našao pod pritiskom nakon što su vlasti Sjedinjenih Američkih Država i Švicarske proširile istragu zbog mita i korupcije u FIFA-i.

Nekoliko visokorangiranih zvaničnika FIFA-e je uhapšeno zbog sumnje na korupciju i pranje novca, a uporedo se vodi istraga oko dodjele domaćinstava svjetskih prvenstava Rusiji 2018. i Kataru 2022. godine.

Kako piše švicarski list “Schweiz am Sonntag”, pozivajući se na izvor blizak Blatteru, 79-godišnji Švicarac je dobio poruke podrške nogometnih saveza u Aziji i Africi da ostane predsjednik FIFA-e, prenosi Eurosport.

Blatter je, navodi isti izvor, počastvovan tom podrškom, te ne isključuje ostanak na mjestu predsjednika.

Blatter, koji se na čelu FIFA-e nalazi od 1998. godine, 2. juna je najavio da će se povući s mjesta predsjednika usljed istrage o korupciji.

Vanredni kongres FIFA-e trebao bi biti održan 16. decembra.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.