L'Equipe

Bliži se “razvod”: PSG uslovima poslao jasnu poruku Messiju

leo-messi-psgtwitter-2

Ogorčenje navijača PSG-a prema Lionelu Messiju je ogromno nakon što je njihov klub drugu godinu zaredom, otkako je došao Argentinac, ispao već u prvoj nokaut-rundi Lige prvaka

“Bliži se razvod” naslov je pod kojim L'Equipe, najugledniji francuski sportski dnevnik, piše o izvjesnom skorom odlasku Lionela Messija iz PSG-a. No, dodaje pariški dnevnik, Messi može i ostati ako prihvati ponudu PSG-a za produženjem ugovora, ali ona je takva da će je teško prihvatiti. Messiju za dva mjeseca završava ugovor s PSG-om i prvak Francuske mu je ponudio da ostane.

Međutim, novi ugovor će dobiti samo ako pristane na drastično smanjenje plaće od čak 75 posto. Messi ne bi ostao gladan i da prihvati ovo radikalno smanjenje ličnog dohotka jer bi i time što bi mu se plaća smanjila za tri četvrtine i dalje ostalo 10 miliona eura godišnje, ali naravno kako se ne očekuje da prihvati spuštanje plaće s 40 na 10 miliona eura.

L'Equipe piše da PSG zbog ostajanja u gabaritima finansijskog fair-playa mora hitno uvesti velike uštede i to prije svega u budžetu za plaće, zato Messiju ne može ponuditi višu plaću od navedene. Messi je u PSG došao u ljeto 2021. bez odštete, ali uz spomenutu fenomenalnu plaću.

Ugovor mu završava na ljeto, kada navršava 36 godina i može otići bez odštete, očekuje se u Barcelonu.

Prije mjesec dana francuski mediji pisali su da od PSG-a za ostanak traži da i dalje prima 40 miliona eura godišnje te da mu je zagarantovan status startera. Messi je u 67 utakmica za PSG postigao 29 i namjestio 32 gola, ali je ostao bez učinka u najvažnijim mečevima.

Ogorčenje navijača PSG-a prema Lionelu Messiju je ogromno nakon što je njihov klub drugu godinu zaredom, otkako je došao Argentinac, ispao već u prvoj nokaut-rundi Lige prvaka.