Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

euro 2024

Bolić: Nisam zadovoljan nogometom na EP-u, samo jedan velikan nije razočarao

elvir bolic reprezentacija
FOTO: Instagram / @elvirbolic10
Elvir Bolić

Dodao je da su ga najprijatnije iznenadile selekcije Gruzije i Turske, koje su pokazale da se mogu nositi sa svima i prikazale su veliki napredak u igri

Bivši napadač nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Elvir Bolić nije zadovoljan nogometom koji su do sada najbolje selekcije starog kontinenta prikazale na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

Bolić u izjavi za Feni napominje da, osim nekoliko izuzetaka, većina mečeva na EP-u nije prikazala dovoljno zanimljiv, kretaivan nogomet, te da se većina reprezentacija odlučila na tvrdu igru, bez mnogo rizika i kreacija.

– Prve utakmice EP-a su nam dale nadu da ćemo gledati zanimljivo prvenstvo, međutim, ulaskom u eliminacionu fazu, to se promijenilo. Osim reprezentacije Španije, koja je po meni jedina prikazala gledljiv, napadački nogomet, smatram da su velike reprezentacije – favoriti, podbacili i da su neki od njih više zahvaljujući spletu sretnih okolnosti dospjeli do polufinala. To mislim na Engleze i Francuze, od kojih još uvijek očekujemo, ali i nadamo se, da će do kraja ovog takmičenja zaigrati na visokom nivou – objasnio je Bolić.

Mbappe se uklopio u “sivilo”

Smatra da se čak i ponajbolji igrač Evrope, Francuz Kylian Mbappe, uklopio u “sivilo” francuske selekcije, koja igra daleko ispod očekivanog nivoa, a drago mu je što se Nizozemska vratila na veliku scenu.

– Nekada se teško uklopiti u sistem jednog tima, ali mislim da su Francuzi razočarali igrama na ovom takmičenju. Previše je tu taktiziranja i što me najviše razočaralo kod velikih reprezentacija, kada bi došli do produžetka, izgledalo je da svi čekaju penale kako bi probali obezbijediti prolazak u idući krug takmičenja. Nizozemska je prijatno iznenađenje. Oni su veliko ime u nogometu, međutim dugo su imali krizu rezultata i sada konačno imaju dobru generaciju koja je spremna za velika takmičenja. Imali su sreće u žrijebu, ali pokazali su protiv Turske snagu da mogu ići do samog kraja – naveo je Bolić.

Najprijatnije ga iznenadile selekcije Gruzije i Turske

Dodao je da su ga najprijatnije iznenadile selekcije Gruzije i Turske, koje su pokazale da se mogu nositi sa svima i prikazale su veliki napredak u igri.

Prvo finale Evropskog prvenstva između Španije i Francuske igrat će se večeras od 21 sat na Allianz Areni u Minhenu. Drugo polufinale između Engleske i Nizozemske na rasporedu je sutra u isto vrijeme.