Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

menadžer se oglasio

“Bolji je od Pogbe”: Inter “nanišanio” veznjaka Atletica

Thomas Partey (1)

On je box-to-box igrač poput Paula Pogbe

Dok čeka vikend i odlučujuću borbu za plasman u Ligu prvaka, milanski Inter razmišlja i o pojačanjima za sljedeću sezonu. Čelnici italijanskog kluba bacili su oko na veznjaka Atletico Madrida Thomasa Parteya, čiji menadžer Jose Daniel Jimenez Pozanco ne isključuje dolazak na Giuseppea Meazzu.

“On je box-to-box igrač poput Paula Pogbe. Za mene Thomas ima veću kvalitetu, zabija više golova i bolji je u defenzivi od Francuza. Međutim, kao afričkom nogometašu puno mu se manje pažnje poklanja u odnosu na Pogbu”, rekao je Pozanco pa nastavio:

“Inter je, poput Atletica, vrhunski klub. Thomas ima otkupnu klauzulu od 50 miliona eura, a u nogometu je sve moguće. Pogledajte slučajeve Godina i Griezmanna”, zaključio je agent, aludirajući na to da Godin na ljeto postaje igrač Intera, a Griezmann želi napustiti španski klub.

Kada je u pitanju statistika u ovoj sezoni, Partey je u 42 utakmice zabio tri gola i upisao šest asistencija kod Simeonea, dok je Pogba u Unitedu postigao 16 golova uz 11 asistencija u 47 mečeva.