Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Bomba” na Old Trafordu bila uređaj za trening pasa (FOTO)

bomba

Utakmica posljednjeg, 38. kola između Manchester Untieda i Bournemoutha na Old Traffordu nije odigrana jučer nakon što je policija pronašla sumnjiv paket.

Na stadionu je izbio incident koji policija rješava i zbog toga je naređena evakuacija stadiona, javlja Sky Sports.

Novinar BBC Sporta Phil McNulty javio je da je policija na sjeverozapadnom dijelu stadiona pronašla sumnjiv paket.

3432E53800000578-3591435-Police_and_sniffer_dogs_were_in_the_ground_after_they_were_told_-a-48_1463323680639

Nakon što su policajci pronašli sumnjiv paket, utakmica je potpuno odgođena iako su prve informacije su govorile da će meč biti pomjeren za 45 minuta.

Nakon što su navijači napustili stadion, policiji su u pomoć pristigli vojnici i pirotehničari, koji su pretražili cijeli stadion.

Oko 17.40 sati pirotehničari su izazvali kontroliranu eksploziju na stadionu kako bi uništili sumnjivi paket, objavila je policija na službenom kanalu na Twitteru.

Policija je ubrzo potvrdila kako je izvela kontroliranu eksploziju sumnjivog paketa, a nešto kasnije nakon analize uređaja objavila je da nije bio u mogućnosti eksplodirati.

Daily Mail doznaje kako je paniku u Manchesteru uzrokovala naprava slična bombi.

Zapravo, poenta je da bude što sličnija bombi jer se radi rekvizitu korištenom u protutivrorističkoj vježbi danima prije utakmice protiv Bournemoutha.

Napravu je pronašao zaštitar na stadionu te je podigao uzbunu. Policija je kasnije potvrdila kako se radi o nečemu “vrlo sličnom eksplozivnoj napravi, ali bez mogućnosti detonacije”. Sad su stvari dosta jasnije…

34334A6400000578-3591435-image-m-71_1463324604024

Vijest je uskoro potvrdio i BBC koji prenosi izjavu pomoćnika mančesterske policije.

– Saznali smo da se radi o rekvizitu koji je ostavila privatna kompanija nakon vježbe koja je uključivala pse koji traže eksploziv. Nije se radilo o bombi, već o napravi napravljenoj da izgleda kao bomba. Mislim da je evakuacija bila naša ispravna odluka. Sigurnost nam je na prvom mjestu i nismo htjeli riskirati – rekao je John O'Hare.

Teško je pretpostaviti kada će meč biti odigran, jer Sky Sports navodi da probleme oko termina stvara finale Evropske lige u kojoj igra Liverpool naredne srijede protiv Seville i finale FA Cupa u kojem Manchester United igra protiv Crystal Palacea naredne subote.