Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bonucci: Dajte nam Barcelonu

bonucci

Fudbaleri Juventusa očigledno nisu još uvijek preboljeli poraz od Barcelonu u finalu Lige šampiona prije dvije godine. Iako je Barca jedan od najjačih timova u četvrtfinalu ovosezonskog izdanja Lige šampiona, većina igrača “stare dame” za rivala želi upravo katalonski klub, javlja Anadolu Agency (AA).

Leonardo Bonucci je jedan od tih koji jako želi da se sastane sa Barcelonom, a po svaku cijenu bi volio da Juve u žrijebu parova četvrtfinala izbjegne Bayern iz Minhena.

“Ušli smo među osam najboljih klubova u Evropi i sada je vrijeme da krenemo maksimalno koliko možemo. Možda bi mnogi željeli Leicester, najveće iznenađenje dosadašnjeg toka takmičenja, ali ja bih radije da se sastanemo s Barcelonom. Utakmice protiv ekipe koja nas je porazila u bitci za trofej prije dvije godine bile bi veliki motiv za sve nas”, kazao je Bonucci za zvanični internet portal Juventusa, te dodao:

“Volio bih da izbjegnemo Bayern. Gdje god dođe Carlo Ancelotti pronađe način da pobjeđuje u fudbalskim utakmicama, baš kao i Josep Guardiola. Radije bih da se sastanemo sa Bayernom u jednoj utakmici, kao što je finale, gdje je sve moguće”

U četvrtfinale Lige šampiona plasirali su se: Juventus, Barcelona, Real Madrid, Monaco, Leicester City, Atletico Madrid, Borussia Dortmund i Bayern Minhen. Žrijeb parova četvrtfinala održaće se u petak u Nionu sa početkom u 12 sati.