Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Borac bolji od Želje na Grbavici, još jedna blijeda partija Sarajeva

vranjes-zeljo-borac

Sarajevo je na gostovanju kod Mladosti odigralo utakmicu bez pogodaka u 31. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, tako da je prvaku Bosne i Hercegovine ostala samo teorija za odbranu titule

Željezničar i Borac su danas na Grbavici u meču 31. kola Premijer lige BiH, a Banjalučani su rutinski uspjeli doći do pobjede i dodatno se približiti osvajanju šampionskog naslova ove sezone!

Slavio je Borac s 1:2, a a sve golove vidjeli smo u drugom poluvremenu. Strijelci su bili Goran Zakarić i Dejan Meleg za novo veliko slavlje tima Marka Maksimovića. Poraz Želje je u nadoknadi ublažio Samir Bekrić golčinom iz slobodnjaka.

Dominirao je Borac od početka utakmice, a kao da su mu Plavi i svjesno prepustili terensku inicijativu i svoju šansu čekali iz kontranapada.

U prvom dijelu nije bilo previše šansi, tačnije nismo vidjeli niti jednu konkretnu priliku. Golu Josipa Bendera prijetili su najviše Đorđe Ćosić nakon kornera, te Stojan Vranješ s nekoliko udaraca s distance.

Plavi su uglavnom opasni bili preko Ermina Zeca i Mustafe Mujezinovića, ali gol Bojana Pavlovića nije bio ugrožen u prvih 45 minuta.

U nastavku slična slika na terenu Doline ćupova. Opet je Borac držao loptu, Željo se dobro branio, ali samo do 67. minute. Tada je Borac odigrao dobru akciju i stigao do vodstva.

Subić je odigrao povratku loptu u kazneni prostor za Mehanovića, a ovaj rezervista Borca pronalazi Zakarića, koji postiže lijep gol za 0:1 pošto pogađa rašlje gola Plavih za 0:1.

Nije se dugo čekalo i na drugi gol Borca, pošto u 73. minuti Meleg postiže fantastičan pogodak sa 20 metara, kada je pogodio također rašlje gola nemoćnog Bendera za 0:2.

Poraz Želje ublažio je Bekrić u nadoknadi kada je pogodio iz slobodnjaka za 1:2.

Uz kiks Sarajeva u Doboju kod Kaknja (0:0 protiv Mladosti) Borac je stigao na čak +4 u odnosu na bordo tim, te je sada zaista potrebno čudo da Borac ne bude prvak jer su do kraja ostala dva kola. Može se reći da su igrači Borca već jednom rukom zagrlili šampionski pehar…

Željo je ostao sedmoplasirani.

Željezničar – Borac 1:2 (Bekrić 90′ / Zakarić 67′, Meleg 73′)

Željezničar: Bender, Blažević, Vrhovac, Ikić, Miličević, Čeliković, Alispahić, Gasal, Subašić, Mujezinović, Zec.

Borac: Pavlović, Uzelac, Ćorić, Ćosić, Subić, Brtan, Vojnović, Vranješ, Meleg , Zakarić, Moraitis.

Sarajevo je na gostovanju kod Mladosti odigralo utakmicu bez pogodaka u 31. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, tako da je prvaku Bosne i Hercegovine ostala samo teorija za odbranu titule.

Nije bilo mnogo uzbuđenja na startu utakmice. Đokanović je u desetoj minuti nakon velike gužve poslije kornera šutira, međutim Žulj je to izblokirao. Fanimo je imao odličan prodor u 16. minuti kada je odigrao povratnu loptu za Milanović, koji je očajno šutirao.

Bordo tim je nastavio praviti pritisak, a u 22. minuti Adukor je glavom šutirao malo pored stative Mladosti. Uslijedio je mirniji period, a u 44. minuti Kovačević napravio veliku grešku i loptu dodao do Vladića, a u nastavku Begić je šutirao na prazan gol, no Adukor ga je izblokirao i lopta je malo pored stative otišla u korner.

U finišu prvog dijela Fanimo je iz dobre pozicije šutirao visoko preko gola. Nakon četiri minute igre u nastavku volej udarac Velkoskog otišao je visoko preko gola. Makedonac je šutirao sa desetak metara. Nedugo nakon toga Miličević je iz slobodnog udarca poslao loptu preko gola. Na drugoj strani u 62. minuti izblokiran je Hiroš.

Mustedanagić je proigrao Fanima u 65. minuti, ali prije Engleza do lopte je došao Velić. U istoj minuti Kovačević je odbranio udarac Hiroša. Mustedanagić je iz slobodnjaka sa 16 metara u 67. minuti šutira loše. Lopta je otišla preko gola. Pokušao je bordo tim u finišu doći do punog plijena, a u posljednjim trenucima najbolju šansu imao je Handžić. U finišu su viđena i dva crvena kartona, a dobili su ih Mustedanagić i Hiroš.

FK Mladost – FK Sarajevo 0:0

Stadion: Gradski stadion Doboj Kakanj. Sudija: Antoni Bandić (Grude). Žuti kartoni: Sadiku, Velić, Hiroš (Mladost DK), Pidro, Miličević, Mešanović, Mustedanagić, Fanimo (Sarajevo). Crveni karton: Mustedanagić (Sarajevo), Hiroš (Mladost DK)

FK MLADOST DK: Velić, Alić, Žulj, Sadiku, Vladić, Dejanović, Handžić, Jahić, Miljanović, Hiroš, Begić.

FK SARAJEVO: Kovačević, Hodžić, Dupovac, Miličević, Pidro, Đokanović, Adukor, Fanimo, Milanović, Velkoski, Mešanović.

Ostali rezultati:

Radnik – Olimpik 1:0

Sloboda – Široki 1:1

Tuzla – Velež 1:1

Zrinjski – Krupa 3:1