Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kvalifikacije za Ligu prvaka

Borac počinje svoj evropski put, prva prepreka ne može biti teža

Kapetan Borca Stojan Vranjes je bio strijelac prvog zgoditka na
23.05.2021., Gradski stadion, Banja Luka (BiH) – Nogometni klub Borac pobijedio je Tuzla City rezultatom 2:0 i postao novi prvak BiH, kolo prije kraja nogometne Premijer lige BiH. Pobjedu vrijednu titule su golovima donijeli kapetan Stojan Vranjes i grcki napadac Panajotis Moraitis, a u oba slucaja je asistent bio sjajni Almedin Ziljkic. Borac je pobijedio pred svojim navijacima kojih je, prema sluzbenim podacima bilo oko 3.000, a koji su se na tribinu vratili nakon vise od godinu dana, a zbog krize izazvane pandemijom virusa korona. Nakon utakmice uslijedilo je veliko slavlje navijaca Borca zajedno s igracima najpoznatijeg banjaluckog nogometnog kluba. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

Banjalučki tim želi u prvom meču ostvariti dobar rezultat koji bi mu u revanšu dao mogućnost da se plasira u naredno kolo takmičenja

Fudbaleri banjalučkog borca, aktuelni prvaci BiH, večeras gostuju ekipi rumunskog Cluja u okviru 1. pretkola UEFA Lige prvaka.

Banjalučki tim želi u prvom meču ostvariti dobar rezultat koji bi mu u revanšu dao mogućnost da se plasira u naredno kolo takmičenja.

Trener banjalučkog tima Marko Maksimović očekuje težak meč protiv jakog protivnika, ali ističe da će njegova ekipa dati sve od sebe da napravi dobar rezultat uoči revanša u Banja Luci.

Kapiten Borca Stojan Vranješ, koji je svojevremeno sa ekipom Cluja osvojio titulu prvaka u Rumuniji, imao je samo riječi hvale za organizaciju rumunskog kluba, ali je istakao da će na terenu, zajedno sa saigračima, pokušati da ostvari što bolji rezultat.

– Drago mi je što ću ponovo zaigrati na stadionu na kojem sam doživio mnogo lijepih trenutaka. Cluj veoma poštujem i tu sam proveo lijep dio svoje karijere. Ipak, sutra me zanima samo jedno, a to je da zajedno sa saigračima ostavim srce na terenu kako bi ostvarili pozitivan rezultat – poručio je Vranješ.

Utakmica između Cluja i Borca na rasporedu je večeras od 19 sati na stadionu “Dr. Constantin Radulescu”.