Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Borac ponovo remizirao, Zrinjski sve bliže vrhu

vinko marinovic
Foto: Facebook/ FK Borac Banjaluka

Lukić (Borac) je nakon jednog duela sa Ćorlukom pao u šesnaestercu, domaći su tražili da im Peljto svira penal, no nisu ga dobili

Lider Premijer lige BiH drugu utakmicu zaredom nije uspio pobijedili. Nakon remija sa Sarajevom, uz skandalozne sudijske odluke, Banjalučani su večras odigrali 0:0 protiv aktuelnog prvaka BiH Zrinjskog. Nakon serije od osam vezanih pobjeda, uslijedila su dva domaća remija protiv direktnih konkurenata za titulu.

Mreže na Gradskom stadionu u Banjoj Luci su mirovale 90 minuta. Borac je imao manji posjed lopte, ali je više prijetio golu gostiju. No, oba golmana su bila na visini zadatka. Zrinjski je u Banja Luku stigao sa serijom od pet pobjeda. Podjela bodova u Banjaluci najviše odgovara Sarajevu koje je ranije danas u Konjicu pobijedilo Igman 2:1.

Utakmicu je sudio trenutno naš najbolji sudija Irfan Peljto.

Prvo poluvrijeme obilježile su stative Marija Ćužea (Zrinjski) i Sebastiana Herrere (Borac).

U 30. minuti Vinko Marinović je zbog povrede morao mijenjati kapitena, iskusnog Srđana Grahovca. U igru je tada ušao Stefan Fićović.

Na otvaranju drugog poluvremena, u 50. minuti, Jovo Lukić je nakon jednog duela sa Josipom Ćorlukom pao u šesnaestercu, domaći su tražili penal, no Peljto tu nije vidio prekršaj.

U 55. minutu došlo je koškanja igrača obje ekipe na terenu, Peljto je to riješio bez kartona. Ćuže je bio najgaliniji igrač na terenu. U drugom poluvremenu imao je nekoliko izglednih situacija, no u završnici nije bilo konkretnog učinka. Treba reći da je golam gostiju Marko Marić bio odličan na golu Zrinjskog.

Rendulić: Nismo dobro izgledali

“Utakmica je više bila borbena, nego kvalitetna. Prvih 15-tak minuta bili smo dobri. Radili smo nakon toga puno tehničkih grešaka, stavi te protivnik pod pritisak. Nismo dobro izgledali. Drugo poluvrijeme je bilo podjednako, realan rezultat”, kratko je prokomentirao Krunoslav Rendulić trener Zrinjskog.

Njegov kolega Vinko Marinović požalio se na neiskorištene šanse.

“Dosta dobra utakmica. Imali smo svoje šanse, nismo ih iskoristili. Ostaje žal za tim šansama, ali evo na kraju neriješeno”, kratko je prokomentarisao trener banjalučke ekipe.

Peljto pokazao zašto u utorak ide suditi Ligu prvaka

Irfan Peljto je i večeras pokazao zašto u utorak ide suditi Ligu prvaka. Biće mu to šesti meč u karijeri kada je u pitanju grupna faza najjačeg klupskog fudbalskog takmičenja na planeti.

Peljto će u utorak suditi u Berlinu utakmicu trećeg kola između Union Berlina i Napolija. Na Olimpijskom stadionu u Berlinu će biti i asistenti Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo, a četvrti sudija je Dragan Petrović.

Peljto je sudio ove sezone i meč Feyenoorda i Celtica u Rotterdamu.

Utakmica u Berlinu igra se u utorak, 24. oktobra, u 21:00.

Kolo se zatvara u Tuzli

Borac u narednom kolu 28. oktobra dočekuje Širokog, dok će Zrinjski isti dan u goste Posušju. Igman će ugostiti Željezničar, dok Sarajevo gostuje ekipi Sloge iz Doboja. Zvijezda 09 biće domaćin Veležu u idućem kolu, a GOŠK će u goste Tuzla Cityju.

U ponedjeljak će svoju utakmicu 10. kola odigrati Tuzla City i Velež. Utakmica je programu od 14,30 sati uz direktan prenos na Areni.

tabela borac
FOTO: Screenshot
Borac drugu utakmicu zaredom bez pobjede