Cluj ipak prejak

Borac poražen na startu kvalifikacija za Ligu prvaka

borac

Cluj je opravdao ulogu favorita protiv Borca u prvoj utakmici prvog pretkola Lige prvaka, a rumunski klub je slavio rezultatom 3:1 na stadionu Dr. Constantin Rădulescu, ali pogodak Moraitisa daje nadu banjalučkom klubu

Prvi pokušaj na utakmici viđen je u osmoj minuti kada je Sigurjonsson šutirao, ali nije bilo opasnosti po gol banjalučkog kluba. Samo minutu poslije veliku šansu imao je Borac, ali je Moraitis poslao loptu pored gola.

U desetoj minuti dosuđen je penal za Cluj kada je Milojević oborio Omranija. Banjalučani nisu imali sreće. Deac je pogodio stativu sa bijele tačke, a lopta se odbila do Omranija, koji ju je poslao u mrežu za 1:0.

Pokušao je Vranješ iz slobodnjaka u 13. minuti, ali golman Cluja nije imao problema. Na drugoj strani Deac je poslao loptu preko gola. Nakon mirnijeg perioda igre, u 28. minuti Omrani je uposlio Deaca, koji je ostao neometan ispred Lakića i pogodio za 2:0.

Odbrana Borca, koja nije bila na nivou, panično je reagovala u 32. minuti, no na kraju se sve dobro završilo po Banjalučane. Minutu poslije Lakić je zaustavio nezgodan udarac Costachea. Rumuni su imali još nekoliko šansi, ali gol Borca spašavali su Ćorić, Lakić i Milojević.

Ipak, u sudijskoj nadoknadi Borac se uspio vratiti u igru. Nakon sjajne akcije Banjalučana Ziljkić je ubacio sa desne strane, a Moraitis je pogodio za 2:1. Cluj je vršio pritisak na startu drugog dijela, ali duže se čekalo na prave prilike.

Sigurjonsson je postigao sjajan pogodak u 60. minuti za 3:1. Lakić nije ništa mogao. Šest minuta poslije Paun-Alexandru šutira preko gola. Ponovo je uslijedio period bez šansi. Petrila je bio neprecizan u 84. minuti, da bi tri minute poslije Vranješ propustio ogromnu šansu i do kraja je ostalo 3:1.

U redovima rumunskog kluba do 80. minute igrao je bosanskohercegovački desni bek Mateo Sušić, dok je na klupi presjedio Daniel Graovac, koji je tek nedavno potpisao za Cluj.

Cluj – Borac 3:1

Stadion: Dr. Constantin Rădulescu (Kluž). Sudija: Jochem Kamphuis (Nizozemska). Žuti kartoni: Paun-Alexandru, Omrani, Rodriguez (Cluj), Vojnović, Molls (Borac).

CLUJ: Arlauskis, Sušić (od 80. Manea), Bouhenna, Cestor, Camorra, Sigurjonsson, Rodriguez, Costache (od 61. Chipciu), Deac, Paun (od 67. Petrila), Omrani (od 67. Debeljuh).

BORAC: Lakić, Ćorić, Milojević, Ćosić, Subić (od 68. Jovanović), Meleg (od 75. Molls), Vojnović (od 61. Begić), Ziljkić (od 75. Vušurović), Zakarić, Vranješ, Moraitis (od 68. Živković).