Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

trener veleža

Dudić na slatkim mukama pred utakmicu Konferencijske lige sa Coleraineom

20210706_2_49080561_66746251_Web

Dudić je optimističan te je kazao da su igrači spremni i da vjeruje da će adekvatno odgovoriti na evropski izazov

Fudbaleri Veleža odradili su večeras posljednji trening na stadionu “Rođeni“ u Mostaru pred meč prvog kola kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu protiv Colerainea, predstavnika Sjeverne Irske, javlja Anadolu Agrncy (AA).

Treneru mostarskog tima Feđi Dudiću na raspolaganju su bili svi igrači, osim povrijeđenih Obrena Cvijanovića i Alena Dejanovića, koji će propustiti utakmicu u četvrtak. Dudić je optimističan te je kazao da su igrači spremni i da vjeruje da će adekvatno odgovoriti na evropski izazov.

“Coleraine igra klasični starinski otočki fudbal koji je u Engleskoj i Škotskoj davno prevaziđen. To je specifičan način igranja, kakvog u Bosni i Hercegovini nema. Pokušavamo se prilagoditi tome, radimo simulaciju onoga što bi nas moglo čekati, a to je mnogo dugih lopti, ubačaji iz auta ka petercu ili korneri koji idu ka drugoj stativi. Očekujem malu tremu, a nadam se da će je navijači razbiti na početku. U našem timu oko 70 ili 80 posto igrača ranije nisu imali priliku igrati u Evropi. Dobra stvar je da sam što se tiče sastava na slatkim mukama. Drago mi je što se proširio kadar i što danas za startnih 11 konkuriše 17 ili 18 igrača“, naglasio je Dudić.

Za veznjaka Veleža Samira Radovca je veliki motiv činjenica da će se utakmica igrati u njegovom rodnom Sarajevu. Ulog je veliki, kao i očekivanja.

“Znamo šta nose ove utakmice. Spreman sam i sretan što je dosadašnji dio priprema protekao bez povreda. Znamo šta nas očekuje. Prolaskom dalje čeka nas meč protiv AEK-a. Nadam se da ćemo odigrati dobro i proći dalje“, rekao je Radovac.

Današnji trening sa tribina stadiona “Rođeni“ posmatrale su Veležove legende Enver Marić i Džemal Hadžiabdić.

Utakmica Velež – Coleraine igrat će se u četvrtak u 20.30 sati na stadionu Grbavica u Sarajevu. Igrači i stručni štab Veleža sutra će otputovati za Sarajevo, a posljednji trening pred utakmicu odradit će sutra na Grbavici u terminu odigravanja susreta. Inače, za utakmicu vlada veliko interesovanje u Mostaru i prava je šteta što je u prodaju pušteno samo 5.000 ulaznica.