KONFERENCIJSKA LIGA

Borac remijem završio evropski put

borac – lindefild

S obzirom da je prvi meč okončan visokom pobjedom sjevernoirskog sastava (4:0), ovosezonska epizoda prvaka BiH time je okončana

Fudbaleri Borca remizirali su večeras protiv Linfielda u revanš susretu drugog pretkola Konferencijske lige, na Gradskom stadionu u Banjoj Luci.

S obzirom da je prvi meč okončan visokom pobjedom sjevernoirskog sastava (4:0), ovosezonska epizoda prvaka BiH time je okončana.

Borac je dominirao još od uvodnih minuta, imao znatno veći posjed lopte (70-30 u prvom poluvremenu), ali nije uspijevao naći put do mreže gostiju iz Belfasta. Najbliži tome bio je Stojan Vranješ u 32. minuti, kapiten Borca uzdrmao je stativu, a zatim je Moraitis zamalo zakasnio da odbijenu loptu pospremi iza leđa Johnsa.

Ekipe su na odmor otišle kod rezultata 0:0, a ni u nastavku Banjalučani nisu znali inicijativu pretvoriti u pogodak. Dvije dobre prilike Borac je imao u 79. minuti, ali sjajno je reagovao gostujući vratar. Johns je prvo odbranio udarac rezerviste Lukića i izbacio loptu u korner, a zatim spriječio i Ćosića da postigne gol.

Rezultat se tako nije mijenjao do posljednjeg sudijskog zvižduka, koji je ujedno označio kraj puta za Borac u Konferencijskoj ligi.