Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Borac traži pobjedu nakon četiri vezana remije, Sloboda ide na Pecaru

sloboda siroki (1)

Derbi susret nedjeljnog programa igra se od 19 sati

Četiri utakmice 15. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine biće odigrane danas, od kojih tri možete gledati u direktnom TV prenosu.

Jedini meč koji neće biti u direktnom TV prenosu se igra na Tušnju gdje Tuzla City dočekuje Leotar.

Utakmica počinje u 13 sati, a glavni sudija će biti Dragan Petrović iz Banja Luke.

Drugi nedjeljni meč se igra u Mostaru od 15 sati, gdje Velež dočekuje Radnika. Veliboru Đuriću će ovo biti debi na klupi Bijeljinaca koji su nakon 14 kola zakucani za dno tabele. Sa druge strane, ni Velež se ne može pohvaliti dobrim rezultatima jer se Rođeni nalaze tek na 10. mjestu sa samo 13 bodova iz 14 odigranih utakmica. Glavni sudija na ovoj utakmici će biti Luka Bilbija iz Banja Luke, a meč možete pratiti na platformi Moja TV.

Borac će protiv Posušja pokušati doći do pobjede i tako prekinutu niz od četiri uzastopna remija. Ipak, ekipa sa Mokrog Doca u Banja Luku dolazi ohrabrena pobjedom nad Željom u prethodnom kolu. Utakmica počinje u 17 sati sa direktnim prenosom na Areni Sport, a glavni sudija će biti Mirza Kazlagić iz Cazina.

Derbi susret nedjeljnog programa igra se od 19 sati, Široki Brijeg dočekuje Slobodu na Pecari. Klub sa Pecare u ovu utakmicu ulazi nakon serije od dvije ligaške i jedne pobjede u kupu. Ovu utakmicu ćete također moći pratiti u direktnom prenosu na Areni Sport, a glavni sudija će biti Benjamin Deljković iz Sarajeva.