Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Borac traži prvi pobjedu ove sezone, na Grbavicu stiže Rudar

borac (1)

Željezničar u ovaj meč ulazi nakon užasne partije i debakla u Mostaru protiv Zrinjskog (3:0), gdje je poraz mogao biti i daleko teži po Plave

S još dvije utakmice danas će biti zaključeno i 5. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine, a na redu je i derbi kola.

U Banjaluci će se sastati Borac i Zrinjski, a to bi svakako trebala biti najuzbudljivija utakmica ovog kola i pravi šlag na tortu. Zrinjski igra fenomenalan fudbal na startu sezone. Imao je težak raspored, ali sastav Plemića je osvojio bod na Pecari, a potom je na Koševu razbio Sarajevo, pa nakon toga i Želju na domaćem terenu.

Igra tim Sergeja Jakirovića jako brzo, okomito na gol i njihov spoj mladosti i iskustva na startu sezone se pokazao sjajnim.

Borac je potpuno druga priča. Banjalučani su najveće razočarenje dosadašnjeg toka prvenstva, pošto se aktuelni prvak BiH nalazi čak u zoni ispadanja sa samo dva boda.

Još uvijek Borac nema pobjedu, a Zrinjski definitivno nije ekipa na kojoj bi se željeli vaditi, pa čak i na domaćem terenu. Problem za Borac će biti i izostanak Dine Ćorića, dok su pod upitnikom Amar Begić, Marko Jovanović i Dejan Uzelac. Đorđe Milojević je suspendovan zbog crvenog kartona protiv Posušja.

Odigrat će danas svoj meč i Željezničar i Rudar Prijedor, a on će poslužiti kao uvertira za derbi u Banjaluci, pošto počinje dva sata ranije.

Željezničar u ovaj meč ulazi nakon užasne partije i debakla u Mostaru protiv Zrinjskog (3:0), gdje je poraz mogao biti i daleko teži po Plave.

Jasno je da slabi sastav Plavih nema šta da traži protiv najjačih liga, a utakmica s Rudarom, posebno na Grbavici, prava je prilika da se Željo podigne i proba doći do tri boda.

Mladom timu Plavih će svakako ove sezone biti daleko lakše igrati na Grbavici, pred svojim navijačima, što su dokazali i u utakmicama protiv Borca (1:1) i Posušja (1:0).

Naravno, Rudar će biti jako neugodan rival sa svojim brzim igračima prema naprijed, poput Santosa Clarismarija i Nikole Mandića, a Joseph Amoah će meč propustiti zbog povrede kvadricepsa.

Ova utakmica počinje u 18h, dok derbi Borca i Zrinjskog starta u 20h. Meč s Grbavice pratite na Moja TV platformi, a s Gradskog stadiona u Banjaluci na Areni Sport 1 BiH.