Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

posljednje kolo

Borba za pet preostalih mjesta u osmini finala, Barcelona u nemogućoj misiji

barca bayern twitter

Svoje mjesto u osmini finala bi ove nedjelje mogli da obezbjede i Milan, Atalanta, Atletico Madrid, Barcelona, Benfica, Lille, Porto, Salzburg, Sevilja, Villareal i Wolfsburg

U posljednjem kolu grupne faze fudbalske Lige prvaka, koje je na programu danas i sutra, timovi će se boriti za pet posljednjih mjesta u osmini finala, a odlučiće se i tri pobjednika grupa. Plasman u nokaut fazu Lige prvaka su, prije posljednjeg kola, obezbijedili Ajax, Bayern, Chelsea, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, PSG, Real Madrid i Sporting.

Svoje mjesto u osmini finala bi ove nedjelje mogli da obezbjede i Milan, Atalanta, Atletico Madrid, Barcelona, Benfica, Lille, Porto, Salzburg, Sevilja, Villareal i Wolfsburg.

Barcelonina prva sezona u Ligi prvaka bez Lionela Messija mogla bi da se završi u grupnoj fazi ako Katalonci ne nađu način da pobijede Bayern u Minhenu sutra. To bi bilo prvi put od sezone 2003/04. da Barcelona nije prošla u nokaut fazu.

Barselona je druga na tabeli Grupe E, iza Bajerna, sa dva više od trećeplasirane Benfike. Remi ili poraz Barselone u Njemačkoj omogućili bi Benfiki da prođe dalje pobedom na svom terenu protiv već eliminisanog Dinama iz Kijeva.

Atletico Madrid je još jedan španski klub kome preti opasnost od ispadanja pošto je poslednji u Grupi B. Atletico sutra mora da pobedi drugoplasirani Porto i da se nada da će Milan remizirati ili izgubiti kod kuće od pobijednika grupe, ekipe Liverpula.

Prije posljednje kolo, Porto ima pet bodova, a Milan i Atletico po četiri.

Fudbaleri Villareala mogu da prodju dalje iz Grupe F ako izbegnu poraz od Atalante, koja će dalje ako pobijedi na toj utakmici. Villareal ima sedam, a Atalanta šest bodova.

Najneizvesnije je u Grupi G gdje i dalje sva četiri tima mogu do nokaut faze Lige prvaka. Lille je trenutno prvi sa osam bodova, Salzburg ima sedam, Sevilla šest, a Volfsburg pet bodova. U posljednjem kolu snage će odmjeriti Wolfsburg i Lille, odnosno Salzburg i Sevilla.

Aktuelni šampioni Evrope, fudbaleri Chelseaja i ekipa Real Madrida su obezbijedili osminu finala, ali će se boriti za prvo mjesto u svojim grupama.

Chelsea je izjednačen po broju bodova sa Juventusom u Grupi H (12), ali je bolji u međusobnom skoru pa će mu pobjeda protiv Zenita u Sankt Peterburgu garantovati prvo mjesto u grupi. Juventus će grupnu fazu takmičenja završiti utakmicom protiv Malmea na svom terenu.

Real Madrid je domaćin Interu, u meču dva tima koja su već obezbijedila mjestu u osmini finala, ali koja će se boriti za prvo mjesto u Grupi D. Real ima dva boda više od Intera, tako da će timu Carla Ancelottija biti dovaljan i bod za osvajanje prve pozicije.

Za prvo mjesto će se u srijedu boriti i svi timovi iz Grupe G – Lille, Salzburg, Sevilla i Wolfsburg.

Brugge, Leipzig i Young Boys nemaju šanse da se plasiraju u osminu finala Lige prvaka, ali i dalje mogu da se pridruže Borussiji Dortmund, Šerifu i Zenitu u Ligi Evropa.

Brugge i Leipzig imaju po četiri boda i bore se za treće mjesto u Grupi A, iza pobjednika grupe Manchester Cityja i drugoplasiranog PSG-a. Lajpcig će u poslednjem kolu ugostiti City, dok će Brugge gostovati PSG-u.

Šanse za plasman u nokaut fazu Lige Evropa ima iYoung Boys, ali da bi završio kao treći u Grupi F potrebna mu je pobjeda nad Manchester Unitedom, kao i trijumf Villareala protiv Atalante.