Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Borba za polufinale LP: Atletico na Barcu, Benfica na Bayern

barca atletico

Prvim utakmicama četvrtfinala večeras će početi borba za plasman u polufinale Lige prvaka. Najatraktiviniji par u ovoj fazi takmičenja je duel španskih rivala Barcelone i Atletico Madrida, koji će se večeras sastati na Nou Campu. Ono što Diega Simeonea, trener Madriđana može radovati pred prvi ogled sa Barcom je povratak u tim Diega Godina, pouzdanog urugvajskoj defanzivca.

Prije tri sedmice Godin je doživio nezgodnu povredu ligamenata zbog koje je malo ko vjerovao da će biti spreman za prvu utakmicu četvrtfinala Lige šampiona. Ipak, ljekari Atletica su objavili da se iskusni defanzivac oporavio i da je spreman za duel u Barceloni. Isti je slučaj i sa crnogorskim reprezentativcem Stefanom Savićem, koji je zbog povrede mišića bio van stroja od 21. februara.

Godin je 2014. godine postigao pobjednosni gol na Nou Campu, kojim je Atletico Madrid stigao do tri boda vrijedna naslova šampiona Španije. Iste sezone 2013/14 bio je sjajan u četvrtfinalnim duelima sa katalonskim divom iz kojih je Atletico izašao kao pobjednik.

No, u posljednje vrijeme “jorgandžijama“ ne ide baš dobro sa Barcelonom. Godin i njegovi saigrači su izgubili posljednjih šest utakmica od aktuelnog šampiona Španije, Evrope i svijeta.

“Radio sam naporno da bih se oporavio što prije. Uspio sam u tome i sada sam sto posto spreman, te ću biti na raspolaganju treneru. Veoma sam uzbuđen i pun nade da možemo pobijediti Barcelonu u dvije utakmice“, rekao je Godin.

Njegov suparnik sa druge strane Gerard Pique, koji igra na istoj poziciji centralnog odbrambenog igrača, ističe da je povratak Godina jako važan za Aletico Madrid.

“Godin ima mnogo iskustva i zaista igra sjajno posljednjih nekoliko godina. On je temeljni dio njihovog tima, ne samo odbrane, nego u svakom smislu“, kazao je Pique.

Osim ogleda Barcelone i Atletico Madrida večeras sa početkom u 20.45 sati u Minhenu će se sastati Bayern i Benfica. Sutra su na programu preostala dva četvrtfinalna ogleda, a sastaće se Wolfsburg – Real Madrid i Paris Saint-Germain – Manchester City.