Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga prvaka

Borussia eliminisala PSV i plasirala se u četvrtfinale

borussia psv
FOTO: Screenshot

Podsjećamo, prije Borussie četvrtfinale su osigurali Arsenal, Barcelona, PSG, Bayer, Manchester City i Real Madrid

Borussia Dortmund je na svom terenu savladala PSV rezultatom 2:0 i tako osigurala plasman u četvrtinu finala Lige prvaka. Podsjetimo, prvi susret u Nizozemskoj je završen bez pobjednika, rezultatom 1:1.

Već u trećoj minuti domaći dolaze u vodstvo pogotkom povratnika u “žuto-crni” dres, Sancha. Asistirao mu je Brandt.

Nastavili su domaći u ofanzivnom ritmu i u nastavku utakmice. Brandt u 16. i Malen u 17. su imali odlične prilike, ali u oba puta golman Benitez je izašao kao pobjednik. U 27. minuti ponovo Malen dobro šutira, ali lopta odlazi pored gola, a isti igrač u 40. minuti ne koristi odličnu priliku kada je šutirao iz samog peterca, ali lopta ponovo odlazi pored gola.

Reus zapečatio sudbinu Holanđana

U 49. minuti bilježimo još jednu dobru priliku za Malena, također iz velike blizine, ali Benitez je još jednom sačuvao svoju mrežu. 

Nakon toga uslijedilo je nekoliko dobrih pokušaja PSV-a. Najprije u 53. minuti Lozano šutira sa ivice šesnaesterca i pogađa u stativu, a tri minute poslije Teze dobro šutira, ali Kobel još bolje reaguje.

U 64. minuti Fullkrug je dobro šutirao glavom, ali Benitez brani njegov udarac, a u 71. minuti na drugoj strani Bakayoko odlično šutira, ali Kobel u posljednjem trenutku izbija loptu u korner.

U 77. minuti vidjeli smo novi pogodak za domaće. Reus je ubacio iz slobodnog udarca, Fullkrug se odlično snalazi i šalje loptu u mrežu. No, pogodak je poništen nakon reakcije VAR-a zbog ofsajda.

Gosti su u 85. minuti bili blizu izjednačenja kada De Jong odlično šutirao, ali se Kobel ponovo istakao. U 90. minuti i Teze odlično šutira, ali lopta odlazi pored gola.

I dok se očekivalo da sudija odsvira kraj, nakon jednog kontranapada Marco Reus rutinski matira Beniteza za 2:0 i ovjeru plasmana u naredni krug takmičenja.

Čeka se osmi

Podsjećamo, prije Borussie četvrtfinale su osigurali Arsenal, Barcelona, PSG, Bayer, Manchester City i Real Madrid. Osmog učesnika dobićemo po završetku susreta Atletico – Inter. Taj revanš susret otišao je u produžetke nakon što je Atletico vodio s 2:1 nakon isteka 90 minuta.

Inter je pouveo golom Dimarca u 33. minutu i činilo se da će rutinski završiti među osam najboljih. No, samo dva minuta kasnije Atletico se vratio golom Griezmanna. Sve do 87. minute Inter je bio i dalje u osmini finala. Produžetke je Atleticu donio Depay.

U prvom susretu Inter je slavio 1:0.