Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Borussia vratila Januzaja jer nije pokazivao želju da postane dio tima

Adnan-Januzaj_0

Borussia Dortmund odlučila je da vrati Belgijanca Adnana Januzaja Manchester Unitedu od kojeg ga je posudila na početku sezone. Tomas Tuchel, trener “milionera”, za njemačke medije je obrazložio svoj odluku time što Januzaj nije pokazivao nikakvu želju da postane dio tima i da napreduje, javlja Anadolu Agency (AA).

Belgijanac se prije isteka posudbe vratio ove sedmice u Manchester, gdje će kod Louisa van Gaala pokušati da se izbori za mjesto u timu. Pretpostavlja se da će prvo početi da igra u mladom timu Uniteda, kroz koji će probati da se nametne za prvi tim.

“Šteta je što Januzaj nije pokazao želju i stav da želi napredovati, posebno kada se uzme u obzir da je jako mlad igrač. Moj osjećaj je da on nikada nije bio u potpunosti s nama. Mislim da je dio njega uvijek bio u Manchesteru i sve ovdje je poredio sa Unitedom. Nismo bili u mogućnosti da mu pomognemo da se oslobodi toga”, rekao je Tuchel.

Tokom kratkog boravka u Borussiji mladi belgijski fudbaler upisao je svega 12 nastupa u svim takmičenjima, od čega je samo tri puta bio u startnoj postavi u Ligi Evrope.