Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Benjamin Kikanović

Bosanac briljira u američkom MLS-u, zabio dva gola: “Je li ovo FIFA ili stvarni život?”

kikanovic

Ljubitelji nogometa dijele je po društvenim mrežama uz napomenu da akcija izgleda kao da je iz simulacije FIFA, a ne iz stvarnog života

Benjamin Kikanović (22), napadač San Jose Earthquakesa bosanskog porijekla, oduševio je s oba gola za pobjedu 2:1 protiv Chicago Firea u MLS-u.

Za 1:0 zabio je nakon nevjerovatnog niza poteza i događaja, zbog čega je snimka gola postala viralna, a ljubitelji nogometa dijele je po društvenim mrežama uz napomenu da akcija izgleda kao da je iz simulacije FIFA, a ne iz stvarnog života.

Prvo je Chicagov golman odbranio šut, ali se lopta odbila do igrača San Josea koji je pogodio prečku. Lopta se opet odbila igraču Earthquakesa, koji je pucao, ali mu je šut blokirao protivnički defanzivac. Još jednom je odbijanac došao igraču San Josea, ali je ovaj šut završio na stativi. Konačno, lopta se od nje odbila Kikanoviću, koji je poslao u mrežu.

Drugi gol Kikanović je zabio velemajstorski.

U prodoru prema golu protivnika je u prazno poslao lažnjakom petom na desnoj strani, nakon čega je lijevom nogom poslao loptu u suprotnu malu mrežu.

Kako je navedeno na sportskom portalu Transfermarkt, Kikanović je rođen 6. januara 2000. godine u San Joseu u saveznoj državi Kalifornija, a pored američkog, ima i bh. državljanstvo.