Ostali sportovi

wimbledon

Wilander o cirkusu na meču Kyrgiosa i Tsitsipasa: Nikad nisam vidio nešto slično

04/07/2022

Tsitsipas je svog suparnika opisao kao "nasilnika" sa "zlobnom stranom" karaktera, dok je Australac odgovorio Grku da ima ozbiljne probleme i da je "mekan"

Legendarni švedski teniser i sedmerostruki osvajač Grand Slam turnira Mats Wilander kritikovao je ponašanje Nicka Kyrgiosa i Stefanosa Tsitsipasa u njihovom međusobnom okršaju u Wimbledonu pozvavši sudije na strožije suđenje. Kyrgios je u susretu 3. kola pobijedio Tsitsipasa sa 6:7(2), 6:4, 6:3, 7:6 (7), ali naelektriasani duel je prijetio da izmakne kontroli.

Australac je bio upozoren zbog psovanja, dok je Tsitsipas u jednom trenutku izgubio kontrolu te pokušao pogoditi lopticom svog suparnika, a umalo je pogodio jednog navijača.

Tsitsipas je svog suparnika opisao kao “nasilnika” sa “zlobnom stranom” karaktera, dok je Australac odgovorio Grku da ima ozbiljne probleme i da je “mekan”. Kyrgios je kažnjen s 4000 dolara, dok će Tsitsipas platiti 10.000 dolara jer je u ljutnji udario tenisku lopticu.

“Je li zabavno? Da. Je li za poštovanje? Ne. Nikad nisam vidio nešto slično. Nisam siguran želim li ponovno vidjeti tako nešto. Tenis želimo promovisrati kao nešto inspirativno, obrazovno, ali možda je ovo što ljudi žele vidjeti. Nisam siguran da sam veliki obožavatelj onoga što se događa, da budem iskren,” rekao je Wilander.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.