Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bosna iz Visokog umalo zbog policije izgubila utakmicu

policija

Nogometni klub Bosna Visoko proteklog vikenda je uvjerljivo savladao jednu od najboljih ekipa Prve lige Federacije BiH, FK Radnički Lukavac, sa 4:0, ali Visočani umalo nisu izgubili utakmicu službenim rezultatom zbog kašnjenja policije, prenosi lokalni portal visoko.co.ba.

Nogometni klub Bosna podsjeća da u pripremi odigravanja utakmice šalje i obaveznu prijavu PU Visoko o odigravanju utakmice, odnosno održavanju javnog skupa kako je to definirao Zakon o javnom okupljanju. Po primitku prijave, PU Visoko izdaje rješenje o održavanju javnog skupa, odnosno nogometne utakmice i u skladu sa zakonom osiguravaju isti pored redovno angažovanih redara NK Bosna i pripadnika zaštitarske agencije.

Međutim, iz kluba navode kako je u posljednje vrijeme sve učestalije kašnjenje policije na početak utakmice, što izaziva i određene finansijske sankcije za klub, s obzirom na to da su propozicije takmičenja isključive i ne dozvoljavaju odigravanje bez prisustva policije.

– Kulminacija ovakvog odnosa PU Visoko prema događajima u organizaciji NK Bosna Visoko desila se upravo uoči posljednje utakmice, kada je usljed nedolaska policije utakmica kasnila 20 minuta i samo nekoliko trenutaka nas je dijelilo od prekida iste i registracije službenim rezultatom u korist gostiju a što bi izazvalo nesagledive posljedice kako u sportskom, tako i u finansijskom smislu za naš klub – saopćili su iz NK Bosna Visoko.

Nogometni klub Bosna dalje navodi kako “apsolutno razumije nedostatak ljudi u PU Visoko i njihovu zauzetost održavanjem javnog reda i mira na području naše općine, ali apsolutno ne prihvata obrazloženje dežurnog službenika o prioritetima kojima su bili zaokupljeni a to su utakmice Općinske nogometne lige Visoko”.