Bošnjaković: Sloboda neće biti socijalna ustanova

milenko_bosnjakovic_desno_sloboda

Iako je bilo najavljeno da će od subote nogometaši tuzlanske Slobode pripreme nastaviti na Tušnju, radovi na uređenju stadionske infrastrukture još nisu završeni, tako da Tuzlaci već sedmi dan treniraju na igralištu niželigaša Rudara u Bukinju kod Tuzle.

Pod paskom stručnog štaba, na čelu sa Milenkom Bošnjakovićem i tim menadžerom Admirom Smajićem, večeras je radilo 25 nogometaša od kojih su trojica golmani.

– Osim što je Tušanj zauzet, drugi razlog ostanka u Bukinju je što ovdje imamo izvanredan teren i veoma povoljnu atmosferu za rad, prije svega mirnoću. Tako da nam, za sada, Tušanj ne nedostaje toliko – kaže u razgovoru za Fenu šef struke Bošnjaković.

Od danas je tempo rada pojačan. Radi se dva puta dnevno, od čega je jutro rezervirano za rad u teretani. Napori, kaže Bošnjaković, tek predstoje.

– Ovo do sada je bila uvodna sedmica. Dali smo malo prostora upravi da se organizuje oko pojačanja, jer ekipa još nije kompletirana. U klubu svako radi svoj dio posla, svi se trude da nam obezbijede prava pojačanja. Nećemo se zalijetati i od Slobode praviti socijalnu ustanovu. Drugim riječima, ne želimo dovoditi nove igrače i dati im ugovore, a da ne igraju – napominje prvi trener Slobode.

Igrače će birati pažljivo, a od uprave je struka dobila zadatak da pokušaju u roster uključiti što više mladih igrača.

– Trudit ćemo se da ispunimo taj zadatak, ali uz mlade moramo imati barem 2-3 iskusna igrača, da ih iskustvom uvode u igru. Podmlađivanje ne ide lako i jednostavno. Ali, ne bojimo se izazova, borit ćemo se da ostvarimo što bolji uspjeh – obećava “coach” Tuzlaka.

Kada je riječ o pojačanjima, Bošnjaković kaže da traže kvalitetnog golmana, kako bi “pritiskao” prvog čuvara mreže, Azira Muminovića.

– Treba nam i jedan “špic”, a 3-4 kvalitetna nova igrača bilo bi sasvim dovoljno. Uz djecu koju imamo, apsolutno se ne plašimo ući u prvenstvo – tvrdi novi “kormilar”.

Gotovo se ne pamti da je Sloboda cijeli tok priprema obavila u Tuzli i okolini. Uvijek se išlo negdje, od Kupresa do Medulina, Slovenije ili Turske.

Trener “crveno-crnih” kaže da je uprava nudila 3-4 destinacije. Ali, neke su zauzele druge ekipe, a tamo gdje ima mjesta, ne odgovaraju glavni uslovi.

– Mi želimo mir i kako sada stvari stoje, Smajić i ja saglasni smo da ostanemo u Tuzli i tako će najvjerovatnije biti. Međutim, konačna odluka još nije donesena – istaknuo je Bošnjaković u razgovoru za Fenu.