Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trump poručio da SAD neće postati kamp za migrante

trump

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Trump poručio je danas da njegova zemlja neće biti “kamp za migrante“ te je na primjeru migrantske krize u Evropi pravdao svoju politiku nulte tolerancije prema ilegalnim migrantima.

Trump se iz Bijele kuće obratio javnosti i ponovio da ne namjerava primati ilegalne migrante u SAD.

“SAD neće postati kamp za migrante, neće postati ni poligon za sakupljanje migranata. Pogledajte šta se dešava u Evropi i drugim mjestima. Ne možemo dozvoliti da se to dogodi i u SAD-u, bar ne pod mojim rukovodstvom“, poručio je Trump.

Ističući da se državom ne mogu smatrati zemlje koje nisu u stanju štititi vlastite granice, Trump je jasno kazao da ne želi vidjeti da migranti ilegalno prelaze američku granicu.

Obećao je da će strogom migrantskom politikom ispraviti greške koje su u toj oblasti počinjene u periodu njegovog prethodnika Baracka Obame.

Trump je u svom stilu o istoj temi objavio niz poruka i na Twitteru, a poručio je da neće dozvoliti porast stope kriminala na južnoj granici SAD-a.

Kao primjer loše migrantske politike naveo je situaciju u Njemačkoj.

“Migraciona pitanja tresu neizvjesnu koalicionu vladu u Berlinu, a narod joj okreće leđa. Stopa kriminala u Njemačkoj je u porastu. Velika je greška što je milionima ljudi dozvoljen ulazak u Evropu u kojoj su na jak i nasilan način izmijenili i tamošnju kulturu“, naveo je Trump.