pohlepni alabin menadžer

Braco izgubio živce tokom pregovora: Zna se gornji limit u Bayernu i ko je vrh

salihamidzic2 (1)

U pregovorima učestvuje sportski direktor Hasan Salihamidžić, bivši igrač Bayerna koji je tokom jedne runde, kaže Hoeness, “potpuno poludio”.

Sudbina Davida Alabe trenutno je jedno od ključnih pitanja u novom evropskom prvaku Bayernu. Još ranije u sezoni pojavila se informacija da bi austrijski defanzivac mogao promijeniti sredinu, a nakon posljednjih događaja takav scenarij ne izgleda nimalo nerealno.

Zapelo je u pregovorima oko novog ugovora, a čelni ljudi Bayerna o tome su javno progovorili. Alabu zastupa poznati agent Pini Zahavi, koji za svog klijenta traži 25 miliona eura godišnje u sljedećih pet godina. Ugovor težak 125 miliona eura Zahaviju bi donio milionsku proviziju.

“Alaba ima pohlepnu piranu za zastupnika. Njegov oca jako volim, ali Zahavi utiče na njega. Sve je stvar novca jer Alaba je već u najboljem klubu na svijetu. Gdje bi drugo mogao otići? Mislim da sebi ne smije dopustiti da na njega utiču izvana”, rekao je predsjednik Bayerna Uli Hoeness.

U pregovorima učestvuje sportski direktor Hasan Salihamidžić, bivši igrač Bayerna koji je tokom jedne runde, kaže Hoeness, “potpuno poludio”. O svemu se oglasio i legendarni bosanskohercegovački nogometaš.

“U Bayernu postoji gornji limit: Robert Lewandowski i Manuel Neuer. Mislim da ni David ne misli da je iznad te dvojice kolega”, jasan je bio Salihamidžić.

“Zahavi razmišlja u drugim dimenzijama, može, ali mi ga nećemo pratiti. Nećemo raditi ludosti kakve možda poznaje iz drugih klubova, a pogotovo u doba kada zarada pada, u nogometu i bilo kojem drugom biznisu”, rekao je.

“David je odličan igrač i sjajan dečko. Svi ga cijenimo u klubu i želimo da ostane. Nekoliko je puta odbio našu atraktivnu ponudu, ali još ga pokušavamo nagovoriti”, zaključio je popularni Braco.

Alabi je 28 godina, a u Bayernu je proveo cijelu karijeru. Ugovor mu ističe 2021. i tada može otići besplatno, što će Bayern, po Hoenessovim riječima, “nastojati spriječiti pod svaku cijenu.”

Dakle, u skoroj budućnosti slijedi ili produženje ili prodaja…