Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na području općine Osmaci

Spriječeno krijumčarenje 12 migranata, policija jurila vozača “Golfa” koji je uspio pobjeći

Krijumcareni migranti

Krijumčarenje je otkriveno na području općine Osmaci, a vozač Golfa, kojeg su policijski službenici, uz svjetlosna i zvučna upozorenja, u više navrata pokušali zaustaviti, oglušio se o naredbe i pobjegao

Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik i Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH, u suradnji sa službenicima Policijske uprave Kalesija Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, 16. septembra iza ponoći spriječili su krijumčarenje 12 osoba afroazijskog porijekla.

Krijumčarenje je otkriveno na području općine Osmaci, a vozač Golfa, kojeg su policijski službenici, uz svjetlosna i zvučna upozorenja, u više navrata pokušali zaustaviti, oglušio se o naredbe i pobjegao, izvijestila je u četvrtak Granična policija BiH.

Daljnjim radom na terenu, pronađena je još jedna grupa od 20 osoba afroazijskog porijekla, a koja se dovodi u vezu s prethodnom krijumčarenom grupom migranata.

Svi ilegalni migranti, ukupno njih 32, privedeni su u službene prostorije JGP Zvornik. Radi se o 22 muškarca, 3 žene i sedmero maloljetnih osoba koji dolaze iz Afganistana (12), Iraka (10), Sirije (6) i Irana (4).

Vozilo kojim su krijumčareni migranti je privremeno oduzeto, a o događaju je obaviješten tužitelj Tužiteljstva BiH, kao i pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH. U tijeku je daljnji rad na tom slučaju i pronalasku počinitelja kaznenog djela, navode iz Granične policije BiH.