Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Odlazi iz Širokog

Branimir Cipetić potpisao za zagrebačku Lokomotivu

cipetic

Reprezentativac Bosne i Hercegovine jučer se pojavio na prozivci Širokog Brijega, gdje je odradio i trening i pozdravio se sa dosadašnjim saigračima

Branimir Cipetić novi je fudbaler Lokomotive iz Zagreba, ekskluzivno saznaju Sportske.ba.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine jučer se pojavio na prozivci Širokog Brijega, gdje je odradio i trening i pozdravio se sa dosadašnjim saigračima.

Desni bek, koji je na Pecaru stigao iz Španije, svojim igrama u dresu Širokog Brijega oduševio je fudbalsku javnost u Bosni i Hercegovini, stekao status reprezentativca BiH, a danas je napravio iskorak u karijeri i potpisao za Lokomotivu, potvrđeno je za Sportske.ba. U Lokomotivu je prije nekoliko dana prešao i Mateo Marić koji je također u jesenjem dijelu sezone igrao za tim sa Pecare.

U ovom klubu će se pridružiti Stipi Markoviću i Kemalu Osmankoviću koji su ranije nastupali za Široki Brijeg, odnosno Željezničar.

Cipetić je prošao omladinsku školu Hajduka, a kao junior otišao je u Alicante. Igrao je još za CD Torrevieja, Elche Ilicitano, CD Vitoria, a u Široki Brijeg je stigao u julu 2019. godine. Ove sezone odigrao je 15 utakmica u Premijer ligi naše zemlje. Za A reprezentaciju BiH nastupio je u tri susreta.