Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

1. hnl

Cipetić i Osmanković finalistu Kupa Hrvatske gurnuli ka drugoj ligi

lokomotiva (1)

Prva je u vodstvo na stadionu Aldo Drosina stigla Lokomotiva

Istra 1961 i Lokomotiva odigrali su 1:1 u utakmici 34. kola Prve HNL. Lokomotiva, u čijem dresu su danas nastupili i bh. internacionalci Branimir Cipetić i Kemal Osmanković osvajanjem boda napravila je veliki korak ka ostanku u elitnom društvu, a direktnog konkurenta i finalistu Kupa Hrvatske gurnuli ka nižem rangu takmičenja.

Oba gola postignuta su u prvom poluvremenu utakmice i oba iz jedinih udaraca koje su Lokomotiva, odnosno Istra uputile u okvir gola.

Prva je u vodstvo na stadionu Aldo Drosina stigla Lokomotiva.

Strijelac je u 38. minuti udarcem s bijele tačke bio je Josip Pivarić.

Kad se činilo da će se ovim rezultatom otići na poluvrijeme, Istra je uspjela izjednačiti. Gol je u drugoj minuti produžetka prvog poluvremena glavom postigao Sergi Gonzalez.

“Vraćamo se s velikim i važnim bodom. Ne mogu puno žaliti, izuzev za golom koji smo poklonili Istri. Imali smo do gola punu kontrolu utakmice, u drugom poluvremenu Istra je preuzela rizik te su bili bolji, tako da je finalni rezultat realan. Još su dva kola ispred nas, u dobroj smo poziciji!”, poručio je Samir Toplak trener Lokomotive nakon susreta.

Istra u posljednja dva kola igra protiv Slaven Belupa (15. maja kod kuće) i Osijeka (22. maja na gostovanju), a između tih utakmica igrat će i finale Kupa protiv zagrebačkog Dinama. Lokomotivi istih datuma čekaju dueli protiv Osijeka kod kuće i gostovanje na Poljudu kod Hajduka.

Pretposljednji Varaždin sutra igra protiv Dinama, a slijede mu potom dueli protiv Rijeke i Slaven Belupa.

Lokomotiva će ostati u ligi bez obzira šta uradila u svoje dvije utakmice ukoliko Istra ne pobijedi u obje preostale.