Fudbal

"zbunjeni smo"

Brazilski nogometni savez se oglasio nakon prekida utakmice protiv Argentine

06/09/2021
Foto: Twitrer/Screenshot

Brazilski fudbalski savez reagovao je sinoć uzrokovan nakon sinoćnjeg prekida utakmice Brazil-Argentina u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Americi 2022. godine

Iz Brazilskog nogometnog saveza (CBF) navode kako su “zbunjeni” stavom brazilske Agencije za zdravstveni nadzor (ANVISA), kojim je sinoć uzrokovan prekid utakmice Brazil-Argentina u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Americi 2022. godine, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju CBF-a izraženo je duboko žaljenje zbog događaja koji su doveli do obustave utakmice Brazil-Argentina.

“CBF zagovara i pridržava se najstrožih zdravstvenih mjera. Međutim, naglašava da je bio potpuno iznenađen radnjom koju je ANVISA poduzela u utakmici koja je započela. ANVISA je to mogla učiniti prikladnije, u drugo vrijeme i prije utakmice”, navodi se u saopćenju.

Utakmica između Brazila i Argentine u Sao Paulu u Brazilu prekinuta je nakon što su dužnosnici ANVISA-e u 6. minuti izašli na teren kako bi iz igre izveli četvoricu reprezentativaca Argentine, jer se, navodno, nisu pridržavali brazilskih protokola u okviru pandemije koronavirusa.

Zvaničnici su dokumentovali da su Argentinci Emiliano Martinez, Cristian Romero, Gio Lo Celso i Emiliano Buendia, koji igraju u Engleskoj, dali izjave da posljednjih 14 dana nisu boravili u Engleskoj kako bi ušli u Brazil bez boravka u karantinu. Zbog davanja lažne izjave, prekršili su brazilske protokole.

U okviru mjera protiv širenja COVID-19, strancima koji su boravili u Velikoj Britaniji, Južnoj Africi, Sjevernoj Irskoj i Indiji u posljednjih 14 dana nije dopušten ulazak u Brazil.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.