Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

uz poštivanje mjera

Škole u Hrvatskoj otvaraju vrata za 456.000 učenika, prvačića sve manje

skola nastava hrvatska – anadolija

I ove godine u Hrvatskoj je smanjen broj upisanih prvačića kojih će biti oko 37.000, dok je u školskoj godini 2016./17. upisano čak 42.219 učenika prvih razreda osnovne škole, a lani je bilo 36.950 prvačića

Školsku godinu 2021./22. u Hrvatskoj će pohađati 313.000 učenika osnovnih i 143.200 učenika srednjih škola pod znatno blažim epidemiološkim mjerama, javlja Anadolu Agency (AA).

I ove godine u Hrvatskoj je smanjen broj upisanih prvačića kojih će biti oko 37.000, dok je u školskoj godini 2016./17. upisano čak 42.219 učenika prvih razreda osnovne škole, a lani je bilo 36.950 prvačića.

Tačan broj prvačića znat će se do kraja tekućeg mjeseca kada ih škole upišu u e-maticu, ističu u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Hrvatske.

Prema odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, svi učenici kreću na nastavu uživo.

Maske neće morati nositi učenici od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, dok će učenici viših razreda, od petog do osmog razreda, morati nositi maske ako ne mogu održati potreban razmak od metar i pol u učionicama.

Srednjoškolcima su maske obavezne ako u učionicama nije osiguran razmak od dva metra.

Maske je obavezno koristiti u zajedničkim prostorima, kao što su hodnici i školski prijevoz.

Učenicima i školskom osoblju temperatura će se mjeriti kod kuće, tako da ako netko ima povišenu temperaturu, treba ostati kod kuće.

Roditelji će na informacije i roditeljske sastanke također moći dolaziti u školu i to bez predočenja covid-potvrde.

Preporučeno je cijepljenje odgojno-obrazovnih djelatnika kako bi se zaštitilo zdravlje djece ali i samih djelatnika, no ne postoji obaveza ili sankcija ako nastavnici i pomoćno osoblje nisu cijepljeni.