Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mike Dean

Britanski sudija tražio da ne sudi za vikend poslije prijetnji smrću

Dean je žestoko kritikovan jer je isključio fudbalera West Hama Thomas Soucek zbog oštrog, ali kako se čini, slučajnog starta na napadača Fulhama Aleksandra Mitrovića, u utakmici u subotu, koja je završena neriješeno 0:0

Britanski sudija Mike Dean tražio je danas da ne sudi utakmicu Premiershipa predstojećeg vikenda, pošto je dobio uvrede i prijetnje smrću na društvenim mrežama nakon što je isključio dvojicu fudbalera u dva odvojena meča.

Dean je žestoko kritikovan jer je isključio fudbalera West Hama Thomas Soucek zbog oštrog, ali kako se čini, slučajnog starta na napadača Fulhama Aleksandra Mitrovića, u utakmici u subotu, koja je završena neriješeno 0:0, prenio je Sky.

Taj crveni karton pokazao je samo četiri dana pošto je isključio defanzivca Southamptona Jana Bednareka zbog starta na Anthony Martialu u pobjedi Manchester Uniteda od 9:0.

“Razgovarao sam sa Aleksandrom Mitrovićem poslije utakmice i rekao mi je da je duel bio čist i hvala mu na tome. Nažalost, sudija je imao drugačije mišljenje. Svako ko me poznaje zna da nikada ne bih namjerno povrijedio drugog igrača. Žao mi je zbog tog trenutka u inače sjajnoj sezoni. Ovo je bio zaista sjajan fer plej potez Mitrovića”, naveo je Soucek na društvenim mrežama.

Pošto je dobio crveni karton, moglo se čuti kako Bednarek kaže:

“Martial je rekao da to nije bio prekršaj”. U oba slučaja Dean je odlučio da igračima pokaže crvene kartone nakon što mu je savjetovano da incidente pregleda na VAR monitoru pored terena.

Oba crvena kartona su poništena poslije žalbi klubova, pa će Soucek moći da igra večeras protiv West Hama u FA kupu i protiv Sheffield Uniteda i Tottenhama u Premijer ligi. Kako je prenio Sky, porodica 52-godišnjeg sudije je takođe dobila prijetnje, koje su prijavljene policiji.

Dean će u srijedu suditi utakmicu Leicestera i Brightona u FA kupu.