Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Serie A

Brozović zbog povrede propušta duel sa Sampdorijom

Marcelo Brozović

To je dodatni udarac za trenera Antonija Contea jer su također vezni igrači Stefano Sensi i Matias Vecino već izvan stroja zbog povreda

Loša vijest za Inter stigla je uoči nastavka Serije A, koja je bila prekinuta 103 dana zbog pandemije koronavirusa, budući da je Marcelo Brozović zbog problema sa mišićem otpao za sutrašnji duel protiv Sampdorije, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema navodima Sky Sport Italia, Hrvatu je dijagnostikovana povreda mišića zbog koje se očekuje da će biti van terena između sedam i deset dana.

“Marcelo Brozović danas je podvrgnut medicinskim testovima u bolnici Humanitas u Rozzanu, jer je igrač primijetio problem na jučerašnjem treningu. Rezultati su pokazali naprezanje mišića tibialis posterior lijeve noge. Stanje igrača biće ponovo procijenjeno u narednim danima“, saopštili su u subotu iz Intera.

To je dodatni udarac za trenera Antonija Contea jer su također vezni igrači Stefano Sensi i Matias Vecino već izvan stroja zbog povreda. Tako da mu je izbor u veznom redu prilično ograničen uoči važne utakmice na startu nastavka sezone u Seriji A. Duel protiv Inter – Sampdorija igraće se u nedjelju sa početkom u 21.45 sati.

Inter je u trenutku prekida prvenstva nakon 26 odigranih kola zauzimao treću poziciju na tabeli sa 54 boda, devet manje od lidera Juventusa i osam od drugoplasiranog Napolija. Važno je naglasiti da “nerazzurri“ imaju utakmicu manje u odnosu na rivale u borbi za naslov šampiona Italije.