Svjetsko prvenstvo

Bruno zabio dva gola Urugvaju i odveo Portugal u osminu finala

bruno-fifa

Ronaldo je odmah digao ruku dajući svima doznanja da je on strijelac, čak je na trenutak zavarao i FIFA-u koja mu je prvobitno pripisala gol, ali kasnije je on ipak dodijeljen Fernandesu

Fudbaleri Portugala uspjeli su stići i do druge pobjede na Svjetskom prvenstvu u Kataru, pošto su večeras u meču drugog kola sa 2:0 savladali Urugvaj.

Čovjek odluke bio je Bruno Fernandes, koji je postigao oba gola za selekciju Portugala.

Tako je Portugal osigurao plasman u osminu finala, a najvjerovatnije i izbjegao Brazil, pošto se na startu nokaut faze ukrštaju grupe G i H, a prvoplasirani iz jedne ide na drugoplasiranog iz druge. Od danas je izvjesno da će prva mjesta u tim grupama zauzeti Brazil i Portugal… Ove dvije selekcije bi tako, u nekom scenariju, mogli vidjeti u finalu. Prije toga se neće moći sresti.

S druge strane, Urugvaj je u teškoj poziciji jer ima samo jedan osvojen bod uoči posljednjeg kola.

Urugvajci su prijetili već u 3. minuti preko Oliveire, ali njegov siloviti udarac odlazi preko kola. Na drugoj strani ubrzo volej hvata Carvalho, ali i on je bio neprecizan.

Dugo smo potom čekali na pravo uzbuđenje, a dočekali smo ga u 32. minuti. Veliku šansu je tada imao Bentancur nakon solo-prodora, ali je Costa odbranio njegov šut u situaciji jedan na jedan.

Portugalci su u finišu poluvremena ostali bez važnog igrača jer se povrijedio mladi Nuno Mendes i morao je napustiti teren.

U 52. minuti je šansu za Portugal imao Joao Felix, ali je na kraju šutirao u spoljni dio mreže, da bi tri minute poslije Portugalci poveli.

Bruno Fernandes je tada divno centrirao, Ronaldo je skočio, evidentno je da nije dirao loptu, ali je ona prevarila golmana Urugvaja i završila u mreži.

Ronaldo je odmah digao ruku dajući svima doznanja da je on strijelac, čak je na trenutak zavarao i FIFA-u koja mu je prvobitno pripisala gol, ali kasnije je on ipak dodijeljen Fernandesu.

Urugvaj je u 75. minuti mogao do poravnanja, ali Portuaglce je nakon njegovog sjajnog udarca spasila stativa.

U 79. minuti Fede Valverde izlazi sam pred Costu, ali očajno šutira o golman Portugala to brani.

Nakon intervencije iz VAR sobe u 90. minuti je Faghani dosudio penal, a sigurno ga je izveo Bruno, te svojim drugim golom na meču postavio konačnih 2:0.

U posljednjim sekundama je Bruno mogao i do hat-tricka, ali je pogodio stativu.