Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Szymon Marciniak

Sudija finala Svjetskog prvenstva odgovorio na prozivke Francuza

marciniak

“Francuzi se žale na Messijev gol, a nisu rekli ništa na Mbappeov gol prije kojega je sedam igrača Francuske bilo u terenu”, rekao je Marciniak

Poljski sudija Szymon Marciniak, koji je sudio finale Svjetskog prvenstva između Argentine i Francuske, odgovorio je na optužbe Francuza da je izravno utjecao na ishod utakmice koju je Argentina dobila na penale 4:2 nakon što je poslije 120 minuta bilo 3:3.

Dan nakon finala pojavila se snimka na kojoj se vidi kako su dva igrača Argentine utrčala u teren prije Messijeva gola za 3:2 u produžetku, a Francuzi se žale i da nije trebao biti dosuđen penal za Argentinu. Čak je pokrenuta i peticija da se finale SP-a ponovi, ali sasvim je jasno da od toga neće biti ništa.

“Francuzi se žale na Messijev gol, a nisu rekli ništa na Mbappeov gol prije kojega je sedam igrača Francuske bilo u terenu”, rekao je Marciniak na press konferenciji i mahao fotografijom na mobitelu na kojoj se vidi prekršaj Francuza.

“Kao prvo, da bi obje situacije bile kažnjive, odnosno da bi zbog njih bila prekinuta igra, ti igrači bi trebali izravno utjecati na igru. Misli li neko stvarno da su ti igrači, koji su na aut liniji slavili gol svoje ekipe, zaista na nešto utjecali”, dodao je Marciniak i nastavio:

“Javili su mi se brojni sudije, među kojima su i Francuzi koji su mi rekli da sam sudio odlično. Mbappe je nakon utakmice rekao da je sudijska ekipa bila sjajna. Mislim da je ovo bio samo pokušaj nekakvog senzacionalizma”.