Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

neupitna podrška

UNDP u BiH donirao vrijednu opremu Kantonalnoj upravi civilne zaštite USK

l_3e391725e413824748db0375dd51f935

Današnja donacija apostrofirana je kao još jedan segment neophodnog materijalno – tehničkog osnaživanja Kantonalne i lokalnih službi civilne zaštite

Kantonalnoj upravi civilne zaštite Unsko-sanskog kantona donirana je oprema u vrijednosti od oko 6.500 američkih dolara, a radi se o agregatima i pumpama za ispumpavanje vode. S obzirom na nedavne poplave i pretrpljene štete širom Kantona, ovo je još jedan primjer neupitne podrške Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u BiH.

– UNDP kao dio tima Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini uvijek pokušava odgovoriti pozivima lokalnih zajednica u ovakvim situacijama. To je i logično s obzirom na to da smo najveća UN-ova agencija sa više od 40 miliona dolara za brojne projekte, te koja je prisutna u više od 90 posto lokalnih zajednica. Nastojimo da naša pomoć bude odgovor na potrebe, odnosno tamo gdje i kada je najpotrebnije – izjavio je šef Kancelarije UNDP-a u Banja Luci Goran Vukmir.

Vršilac dužnosti šefa Kancelarije UNDP-a u Bihaću Damir Muslić dodao je da se i na ovakav način nastoji pomoći svim stanovnicima Unsko-sanskog kantona, naročito onima koji su pretrpjeli štete uslijed nedavnih poplava.

Današnja donacija apostrofirana je kao još jedan segment neophodnog materijalno – tehničkog osnaživanja Kantonalne i lokalnih službi civilne zaštite.

– Kantonalna uprava civilne zaštite USK konstantno pokušava ojačati sve kapacitete, a važnost takvog razmišljanja i rada potvrđena je i u vrijeme nedavnih poplava u skoro svim našim općinama i gradovima. Svaka konkretna pomoć je naravno dobrodošla, naročito od onih koji nas stalno podržavaju i s kojima imamo izvanrednu saradnju. Svi aparati će odmah biti na usluzi i općinskim i gradskim službama civilne zaštite – riječi su direktora Službe civilne zaštite USK Dževada Livakovića.

Donirana oprema već će danas biti testirana na terenu, odnosno u još uvijek poplavljenim objektima na području grada Bihaća.