Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Brutalna tuča fudbalera Kosova: Potres mozga, slomljena rebra, igrač u bolnici

wbwk9lLaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvTlRBN01EQV8vMmJkNzJhYzVlYWVkZWUxOTE1ODI5MzE5OTBiY2I1NTYucG5nkZMCzQLkAIGhMAE

Dok pažnju celog svijeta privlači Mundijal u Rusiji, jedan veliki fudbalski skandal desio se u Švajcarskoj. Utakmica između klubova Vesroa i FK Kosovo, u okviru amaterske lige rezervnih timova, prekinuta je zbog tuče igrača nekoliko minuta prije kraja meča.

Sijevale su pesnice, bilo je i ozbiljnije povrijeđenih, a sve je morala da sprečava policija koja je uletjela na teren.

Fudbaler Vesroe ostao je bez svijesti na terenu, a takođe doživio je i povredu oka, a njegov saigrač morao je odmah da bude prebačen u bolnicu jer mu je slomljeno pet rebara i oštećenja pluća.

“Ovo je apsurdno. Utakmica je djelovalo sasvim normalno, nije bilo nikakvih problema do pred sam kraj meča. Suđenje je bilo dobro. Stvarno mi ništa nije jasno”, rekao je predsjednik Versoa, Simon Pidanke.

Njegov klub je vodio 2:0. Gosti su šutirali pred kraj meča, a lopta je završila u gol-autu. Golman Švicaraca je pokušao da odugovlači sa izvođenjem prekida i tako uštedi vrijeme što se nije dopalo igračima FK Kosovo koji su počeli da se bune.

Nakon toga je uslijedio povik “crnčugo” upućen jednom igraču koji je pokušao da smiri strasti i tu je nastala opšta tuča, čak su i igrači sa klupe odmah potrčali kako bi se obračunali.

“Ne želim da ovo utiče na odnose sa ljude iz FK Kosovo i ljudima njihove nacionalnosti u našoj zemlji. Oni koji su ovo izazvali trebaju da budu uklonjeni iz fudbala zauvijek”, dodao je Pidanke.

Predsjednik protivničke ekipe Selajdin Salihu nije ostao bez komentara, ali on misli da rasistički povici ipak nisu bili uzrok ovom šokantnom incidentu.

“Nikada se nisam našao u ovako teškoj situaciji. Ipak, ne mislim da su nazvali golmana “crncem”. Nisu mi jasno bilo onakvo ponašanje. Mi smo amaterski klub, nemamo sredstava za postavljanje obezbjeđenja oko stadiona. Ovakve stvari ne smiju da nas skrenu sa kursa na koji postavljamo tim. Teško je naći prave riječi, počeli su svi da nas napadaju preko društvenih mreža, a mislim da nismo to zaslužili”, rekao je Salihu nakon meča.