Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

široki brijeg

Bubalo: Spremni dočekujemo Velež

siroki (1)

Utakmica se igra na Pecari u nedjelju, 22. avgusta, s početkom u 21 sat

Utakmicu 6. kola m:tel Premijer lige BiH između Širokog Brijeg i Veleža najavio je pomoćni trener Širokobriježana Stanko Bubalo, koji se nedavno priključio stručnom štabu prve ekipe.

– Četiri godine radim kao trener u mlađim kategorijama u klupskoj školi nogometa, a sada sam dobio priliku raditi sa seniorskom ekipom što je za mene iznimna čast i zadovoljstvo. U ovih nekoliko dana s ekipom, po njihovom radu, shvatio sam da su pravi profesionalci i dobra ekipa sastavljena od mlađih i iskusnijih igrača. Želim zamoliti navijače da budu strpljivi. Ovi mladi igrači doći će na dobru razinu i pružiti mnogo dobrih utakmica. Dobro smo radili tokom ove sedmice i spremni dočekujemo Velež – kazao je Bubalo.

Ekipa s Pecare na početku sezone ima dosta problema s realizacijom i plavi su u pet prvenstvenih utakmica zabili samo tri gola.

– Imamo mlade napadače, Lukića i Vujinovića, i vjerujem da će oni doći do pogodaka. Teško je zbog finansijske situacije dovesti iskusnog i kvalitetnog napadača, ali ovi momci koje imamo se trude i rade najbolje što mogu, a siguran sam da će i plod tog rada ubrzo doći – poručio je Bubalo.

Stoper Širokog Brijega Marko Jurić kazao je kako se njegova momčad nakon pobjede nad Leotarom u prošlom kolu, prve nakon četiri uzastopna remija na startu prvenstva, napunila samopouzdanjem što će svakako imati utjecaj u nedjeljnoj utakmici.

– Nakon Leotara dolazi nam Velež koji je jako dobra ekipa. Prezentirali su se dobru u europskim utakmicama, ali u prvenstvo nisu ušli na najbolji način. Igramo na Pecari, pripremamo se, atmosfera je odlična i mislim da ćemo u ovoj utakmici izvući najbolji rezultat za nas – kazao je Jurić.

Utakmica se igra na Pecari u nedjelju, 22. avgusta, s početkom u 21 sat.