Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener Širokog Brijega

Budimir: Idemo u Mostar odigrati dobru utakmicu, Zrinjski ima svojih mana

Marijan Budimir Siroki Brijeg
Foto: Fena

“Kada je u pitanju utakmica protiv Zrinjskog, mogu reći da imamo svoje adute i ne idemo s bijelom zastavom”, rekao je trener Širokobriježana

U srijedu se u Mostaru igra zaostali susret nogometne Premijer lige BiH između Zrinjskog i Širokog Brijega, a trener Širokobriježana Marijan Budimir nada se da će njegova momčad, nakon šest utakmica bez pobjede u hercegovačkom derbiju, konačno doći do trijumfa.

-Ekipa Zrinjskog je kvalitetna, prošle sezone osvojili su prvenstvo, igraju Konferencijsku ligu i pobijedili su AZ Alkmaar. Međutim, imaju i oni svojih mana i nedostataka koje ćemo mi pokušati iskoristiti. Žao mi je što nismo igrali tada u šestom kolu, iz dva razloga, jer smo bili u dobroj formi i bili smo kompletni. Mi kada smo bili kompletni onda smo bili prvi ili u vrhu. Nama je svaki igrač bitan i mi nemamo toliko širok igrački kadar kao Zrinjski, a to se ne odnosi samo na prvu postavu nego i na klupu – najavio je Budimir sutrašnju utakmicu.

Široki Brijeg zbog viroze nije igrao utakmicu prošloga kola protiv Tuzle, pa su plavo-bijeli bez službene utakmice više od dvije sedmice.

-Iz raznih razloga mi ćemo biti malo hendikepirani, ali što je tu je. Imamo i nekoliko juniora koje počinjemo uvoditi u tim, a neki od njih su već ubilježili prve minute, dok će neki tek ući u prvi tim. Mogu reći da su jako puno napredovali kroz ovih već sada pola godine i sigurno će dobiti priliku u daljnjim utakmicama – kazao je Budumir.

Dodao je kako se njegova ekipa uz maksimalan pristup nada pozitivnom rezultatu u Mostaru.

-Kada je u pitanju utakmica protiv Zrinjskog, mogu reći da imamo svoje adute i ne idemo s bijelom zastavom. Idemo odigrati dobru, mušku utakmicu i nadam se da ćemo na kraju ostvariti pozitivan rezultat – naglasio je trener Širokog.

Golman Tomislav Adolf Tomić istaknuo je kako vjeruje da uz maksimalan angažman njegov tim može slaviti u hercegovačkom derbiju.

-Meni lično svaka je utakmica ista i nema razlike između toga igramo li protiv Zrinjskog ili neke druge ekipe. Pristup je uvijek isti. Mi smo mladi tim i mislim da kada nismo na sto posto onda ne možemo tražiti ništa u bilo kojoj utakmici. Kada smo na svojih sto posto onda možemo svakoga pobijediti. Također, idemo u Mostar s takvim stavom. Nadam se najboljem ishodu, a to su svakako tri boda – rekao je Tomić.