Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener Širokog Brijega

Budimir najavio gostovanje kod Veleža: Trebamo biti hrabri, dosta je teško igrati protiv njih

siroki brijeg
Foto: Filip Kožul/ Fena

“Moramo ih dobro analizirati i pripremiti se na sve izazove. Trebamo biti hrabri i pokazati želju da pobijedimo ovu utakmicu”, rekao je Budimir.

Tim Širokog Brijega nakon dvije pobjede na otvaranju sezone ide na teško gostovanje kod mostarskog Veleža, a susret je na rasporedu u nedjelju s početkom u 21:30 na stadionu Rođeni.

-Velež je jako kvalitetna ekipa koja ima dobrog trenera. Igraju pressing, napadaju visoko i agresivno, a to je posebno vidljivo kada igraju na domaćem terenu. Dosta je teško igrati protiv njih. Gledao sam dvije utakmice koje su igrali protiv Zvijezde i Goška, isto tako sam pogledao neke utakmice koje su igrali protiv jačih protivnika prošle sezone i vidljivo je da potpuno drugačije igraju na domaćem i na gostujućem terenu – ocijenio je trener Širokobriježana Marijan Budimir.

Dodao je kako očekuje naelektriziranu atmosferu i agresivnog protivnika.

-Moramo ih dobro analizirati i pripremiti se na sve izazove. Trebamo biti hrabri i pokazati želju da pobijedimo ovu utakmicu – rekao je Budimir.

Naglasio je kako ima manjih kadrovskih problema zbog povreda.

-Nadam se da će nam se Bagarić uspjeti vratiti, Barišić je uhvatio ritam i već trenira s timom. Benić nam još uvijek nije spreman, ali se nadamo da će se i on brzo oporaviti – kazao je trener Širokog.

Iskusni odbrambeni igrač Božo Musa, koji je postigao pobjedonosni pogodak u prošlom kolu protiv Tuzla Cityja, najavio je čvrstu i borbeni utakmicu protiv Veleža.

-Velež je čvrsta i agresivna ekipa koja visoko pritišće, pogotovo na domaćem terenu. Oni igraju žestoko na domaćem terenu nošeni energijom svojih navijača. Međutim, mi ćemo morati odgovoriti agresivnom i čvrstom igrom i nadam se da nećemo podleći atmosferi te da ćemo doći do bodova u Vrapčićima – kazao je Musa.

Glavni sudac susreta bit će Haris Halkić iz Sanskog Mosta.