Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Budimir uoči utakmice s Borcem: Moramo biti strpljivi i pametni

budimir siroki
Foto: NK Široki Brijeg

Trener Širokog Brijega naglašava kako je Borac ekipa koja igra na rezultat

U srijedu će se na Pecari, u zaostaloj utakmici nogometne Premijer lige BiH, sastati Široki Brijeg i Borac, dvije vodeće ekipe prvenstva.

-Nadam se kako će svi akteri na terenu opravdati epitet derbija. U pitanju je utakmica trenutno dviju prvoplasiranih ekipa. Borac je respektabilna ekipa. Imaju pet vezanih pobjeda i ovdje dolaze u dobroj formi, naletu – najavio je sutrašnji dvoboj šef stručnog štaba Širokobriježana Marijan Budimir.

Trener Širokog Brijega naglašava kako je Borac ekipa koja igra na rezultat.

-Igraju na rezultat, znaju kada trebaju napasti, kada se povući, kada napraviti prekid… Imaju iskusne igrače. Moramo biti strpljivi i pametni u ovoj utakmici. Iz naše faze odbrane sve polazi – rekao je Budimir.

Dodao je kako ima veliko povjerenje u svoju ekipu, u njihovo znanje, karakter i volju.

Iskusni veznjak Širokog Brijega Tomislav Tomić kazao je kako vrlo dobro zna koliko je podrška navijača bitna stavka u utakmicama na Pecari.

-Iz iskustva igranja u drugim klubovima znam kako je Pecara jako teško gostovanje. Ovdje nikome nije lako igrati, stadion je mali, akustičan i podrška navijača uvijek nosi ekipa. Navijačima zahvaljujem na jako dobroj atmosferi protiv Sarajeva i pozivam ih da dođu u što većem broju i protiv Borca te da nas svojim navijanjem nose do pobjede – kazao je Tomić.

Po njegovim riječima, bit će teška i zahtjevna utakmica.

-Na treninzima radimo maksimalno i idemo ponizno iz utakmice u utakmicu. Vjerujemo u novu pobjedu pred svojim navijačima – dodao je.

Marijan Budimir za utakmicu s Banjalučanima na raspolaganju neće imati standardnog Marka Capana koji je zaradio suspenziju zbog trećeg žutog kartona koji je dobio nakon derbija sa Sarajevom.

Utakmica se igra u srijedu od 18:30 sati, a sudit će Mirza Kazlagić iz Cazina. Pomoćnici su mu Hasan Nanić iz Bužima i Goran Ilinčić iz Prijedora. Četvrti je sudac Dragan Kesić iz Gradiške.