Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Buffon nije ni sanjao da bi Slovenac mogao srušiti njegov rekord

ronaldo_oblak

PSG je spreman srušiti svjetski rekord i u svoje redove dovesti najskupljeg golmana svijeta.

Prema pisanju medija, Parižani su ozbiljno zainteresirani za slovenskog golmana Jana Oblaka iza kojeg je još jedna sjajna sezona u madridskom Atleticu.

PSG je navodno spreman platiti 100 miliona eura kako bi Slovenca doveli na Park prinčeva, a u slučaju takve ponude Atletico ne bi imao izbora jer toliko iznosi odštetna klauzula u Oblakovom ugovoru.

To bi moglo predstavljati veliki problem za Atletico pošto zbog FIFA-ine kazne sve do januara sljedeće godine ne smiju dovesti niti jednog novog igrača.

Za 24-godišnjeg Oblaka su zainteresirani i Chelsea i Manchester United, a on je u razgovorima o potencijalnom transferu ostao zagonetan.

“U nogometu nikada ne znate, vijesti se pojavljuju sve do posljednjeg dana prijelaznog roka. Ali za sada, sve ukazuje na to da ću ostati u Atleticu. Sretan sam ovdje”, rekao je nedavno.

Najveća odšteta ikada plaćena za jednog golmana bila je ona Juventusa za Gianluigija Buffona Parmi prije 16 godina. Nedavno je Manchester City platio oko 45 miliona eura za Benficinog golmana Edersona, što Brazilca čini drugim najskupljim golmanom u istoriji.