Fudbal

"24chasa"

Bugarski klub dobio investitora, za trenera će uzeti Ivayla Peteva

25/01/2023

Prije nekoliko dana, gradonačelnik bugarskog grada Pernika Stanislav Vladimirov, obznanio je da će klub Minyor dobiti nove investitore

Doskorašnji selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev, uskoro će ponovo na trenersku klupu, javljaju bugarski mediji.

Bugarski stručnjak najvjerovatnije će postati trener FC Minyora iz Pernika, pišu bugarska 24chasa.

Prije nekoliko dana, gradonačelnik bugarskog grada Pernika Stanislav Vladimirov, obznanio je da će klub Minyor dobiti nove investitore.

Biznismen Adam Sotkov najvjerovantije ulazi u klub, koji ima odlične odnose sa Petevom i smatra ga jednim od najboljih trenera u Bugarskoj.

Dalje bugarski medij navodi da je Petev napravio pravu senzaciju kada je debitovao kao trener Ludogoreca u periodu 2010-2013. Sa njim je tim iz Razgrada ušao u najelitinije bugarsko fudbalsko takmičenja, a potom dva puta postao prvak Bugarske.

Petev je u ljeto 2013. nekoliko sati bio i trener “Levskog”, ali su ga huligani spriječili da sjedne na klupu tokom njegovog predstavljanja, jer je u jednom intervjuu priznao da navija za ljutog rivala CSKA.

Nakon boravka u kiparskom AEL-u, Ivaylo Petev je preuzeo i reprezentaciju Bugarske. Nedavno mu nije produžen ugovor na klupi reprezemntacije Bosne i Hercegovine s kojom je osvojio prvo mjesto u B grupi Lige nacija.

Pored toga Petev je u karijeri vodio još Dinamo Zagreb, Omoniju, Al Qadsiah i Jagielloniju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.