Fudbal

čeka se odluka

Bugarski mediji: Petev favorit za klupu nogometne reprezentacije BiH

25/12/2020

Naglašavaju i da je prednost Peteva što se za njegovo imenovanje zalaže Zvjezdan Misimović, ali također pišu i kako je Emir Spahić snažno protiv te opcije

Nekoliko bugarskih medija piše danas o Ivyalu Petevu kao treneru koji je ostao u užem izboru za poziciju selektora nogometne reprezentacije BiH.

Uz informaciju da bi novi šef stručnog štaba Zmajeva trebao biti izabran u ponedjeljak, 28. decembra, na posebnoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH, navodi se i da je bivši trener Ludogoretsa čak i favorit za klupu našeg nacionalog tima.

Bugari to potkrepljuju tezom da je drugi protukandidat Sergej Barbarez, legendarni napadač koji nema trenerskog iskustva, za razliku od njihovog sunarodnjaka.

Naglašavaju i da je prednost Peteva što se za njegovo imenovanje zalaže Zvjezdan Misimović, ali također pišu i kako je Emir Spahić snažno protiv te opcije. Dodaju također kako je izbor selektora izazvao konflikte unutar NSBiH.

Poslije igračke karijere, ne toliko zapažene, Petev je kao trener vodio Ludogorets, Levski, AEL Limasol, Omoniju, Jagielloniju, Al-Qadsiah te reprezentaciju Bugarske. Bio je i šef stručnog štaba zagrebačkog Dinama, jedini koji u zadnjih 15 godina sa Modrima nije uspio osvojiti titulu prvaka Hrvatske.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.