Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

četvrto kolo

Burna noć u Ligi prvaka: Šokantan poraz Uniteda, zbog zastave Palestine prekinut meč

Foto: Screenshot/Twitter

Utakmica između Copenhagena i Manchester Uniteda dva puta je nakratko prekinuta večeras u prvom poluvremenu zbog incidenata u kojima su učestvovali gledaoci na stadionu Parken

U grupama A, B, C i D večeras su odigrane utakmice četvrtog kola UEFA Lige prvaka, a mečevi koji su privukli najviše pažnje bili su dueli iz grupe “A“ u kojim je Bayern savladao Galatasaraya sa 2:1, a Kopenhagen u triler završnici pobijedio Manchester Uniteda sa 4:3.

Meč Bayerna i Galatasaraya na Allianz Areni u Minhenu gledalo je više od 75.000 gledalaca. Prvo poluvrijeme je završeno bez golova, a pobjedu Bavarcima donio je dvostruki strijelac Harry Kane golovima u 80. i 86. minuti. Gol za turski tim u posljednjim trenucima meča je postigao Cedric Bakambu.

Poraz Manchester Uniteda

U drugom meču ove grupe Copenhagen i Manchester United su odigrali pravi triler meč u kojem su gosti poveli sa 2:0 golovima Rasmusa Hojlunda, a bi zbog crvenog kartona ostali bez Marcusa Rashforda. Do kraja poluvremena je danski tim izjednačio na 2:2 golovima Mohameda Elyounoussija i Dioga Goncalvesa. Bruno Fernandes je u drugom poluvremenu donio novu prednost Unitedu, ali je Copenhagen došao do izjednačenja golom Lukasa Leragera. Gol za konačnih 4:3 i pobjedu domaćih postigao je 17-godišnjak Roony Bardghji u samoj završnici meča.

Golove sa ove dramatične utakmice možete pogledati na ovom LINKU

Bayern je prvi u grupi sa maksimalnih 12 bodova. Copenhagen i Galatasaray su sakupili po četiri, a Manchester United ima tri boda na dnu tabele.

U grupi B večeras su odigrani mečevi Arsenal – Sevilla 2:0 i PSV – Lens 1:0. Arsenal je lider grupe sa devet bodova, PSV i Lens imaju po pet, a Sevilla je sakupila dva boda.

U grupi C je Real Madrid savladao Bragu sa 3:0, dok je Napoli remizirao sa Union Berlinom 1:1. Madriđani imaju maksimalnih 12 bodova na vrhu tabele, Napoli sedam, Braga tri, a Union Berlin jedan bod.

U grupi D Inter je savladao Salzburg na teškom gostovanju sa 1:0, a Real Sociedad je bio bolji od Benfice sa 3:1. Sociedad je lider grupe sa deset bodova, koliko ima i Inter. Salzburg ima tri boda, a Benfica je na dnu tabele bez bodova.

Zastava Palestine

Utakmica između Copenhagena i Manchester Uniteda dva puta je nakratko prekinuta večeras u prvom poluvremenu zbog incidenata u kojima su učestvovali gledaoci na stadionu Parken.

Najprije je na teren utrčao muškarac noseći zastavu Palestine na kojoj je bilo ispisano “Zaustavite ubijanje djece u Gazi. Ustanimo zajedno”. Pripadnici osiguranja su ga brzo sklonili sa terena.

Ubrzo je uslijedila duža pauza pošto je jednom navijaču na tribinama bila potrebna medicinska pomoć. Oficijelni spiker je potom obavijestio gledaoce da je ta osoba dobro.