Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Burno u Bayernu: Hoeness, Rummenigge i Braco žestoko napali novinare (VIDEO)

hasan salihamidzic

“Sačekajte malo, biće veoma zanimljivo”, tako je Bayernov trener Niko Kovač najavio vanrednu presicu čelnika kluba.

I bilo je zanimljivo… Pred novinarima su se tačno u podne pojavili Uli Hoeness, Karl-Heinz Rummenigge i Hasan Salihamidžić.

Presicu su posvetili odbrani igrača od medijskih napada nakon četiri utakmice bez pobjede. Smatraju da se posljednjih sedmica događaju sramotni napadi na njihove igrače zbog loših rezultata Bayerna i njemačke reprezentacije.

“Imali smo dobrih utakmica i onda jedan loš niz, ali nećemo otpustiti Kovača. Nas dvojica smo u sjajnom odnosu, a mene napadaju da ne stojim iza njega. Smiješno. Sjetite se vi novinari koliko ste nas hvalili. Mi smo svjesni grešaka, ali sigurno nećemo s njima izlaziti u javnost. Uvijek ću braniti svoje igrače i trenera, dovoljno su oni samokritični”, kazao je između ostalog Salihamidžić, koji je kao i ostali čelnici Bayerna na presici bio prilično ljut i napet.

“Želim reći nešto što nema veze s Bayernom. Sramotni su i napadi na selektora Joachima Löwa. Sramotno je i izvještavanje o zvižducima Niki Kovaču na košarkaškoj utakmici. Onda pišete kako ne možemo bez Bernata, kako smo izgubili jer smo ga prodali… Vidjet ćemo na kraju ko je u pravu. Sjetite se da smo zbog njega umalo ispali iz Lige prvaka”, kazao je Hoeness.

“Nakon utakmice protiv Holandije odlučili smo stati uz igrače koji su previše kritikovani. Tu je jedan Manuel Neuer koji je zaslužio puno veće poštovanje. Nevjerovatno je što sam sve pročitao o njemu, čovjek je svjetski prvak i četiri puta je bio najbolji golman svijeta. Ok, nije dobro izgledao protiv Augsburga i Holandije, ali nije zaslužio čitati takve stvari. U potpunosti vjerujemo u njega, pa čovjek cijelu godinu nije branio. Cijelu jednu godinu.

Ili što čitam da su Boateng i Hummels prestari… Možda biste trebali pogledati preko granice kako se štite igrači u drugim državama. O Ronaldu koji je otišao u Juventus s 33 godine se piše sve najbolje, a kod nas se tjeraju Ribery i Robben koji su ovdje 10 godina”, kazao je Rummenigge i dodao:

“Prije tri sedmice ste mislili da ćemo neporaženi završiti sezonu, a sada pišete o nezapamćenoj krizi. Tužit ćemo one koji o nama pišu laži. Sramotno je što se radi, izmišljaju se ozljede naših igrača i priče o transferima.”