Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bursaspor želi Ibiševića, ali Stuttgart za njega ima druge planove

VfB Stuttgart vs Bayern Munich

Vedad Ibišević je imao sezonu za zaborav u njemačkom Stuttgartu, pa se sve češće spominje kako bi bh. reprezentativac ovoga ljeta mogao napustiti klub.

Najveći interes je pokazao Bursaspor, a prema pisanju tamošnjih medija tridesetogodišnji napadač je prvi na listi želja turskog kluba.

No mogao bi se Ibišević na kraju odlučiti i za ostanak u klubu. Nije tajna da s trenerom Huubom Stevensom nije bio u dobrim odnosima, no stvari bi se mogle promijeniti pod trenerskom palicom novog stručnjaka.

Novi trener Stuttgarta, Alexander Angry, je najavio da planira zaigrati u formaciji s dva isturena napadača, a to je savršena prilika Ibiševiću da se ponovno nametne u klubu s kojim je ugovorom vezan još dvije sezone.

“Novi trener će donijeti nove mogućnosti za Ibiševića. Velike su šanse da ponovo postane glavni napadač, ali isto tako može ostati na tribinama. Sve je do njega. Radi se o sjajnom momku koji može biti uzor mladim igračima,” rekao je za njemačke medije sportski direktor Stuttgarta Robin Dutt.