Čačić na udaru kritika, većina za selektora želi Prosinečkog

robert prosinecki

Nakon poraza hrvatske fudbalske reprezentacije na Islandu, koji je zakomplikovao direktan plasman Hrvata na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, javnost traži smjenu selekora Ante Čačića.

Porazom od Islanđana u Rejkjaviku (1:0) Hrvatska je ostala na 13 bodova, koliko sada ima i Island – njen najveći rival, dok Turska i Ukrajina imaju samo dva boda manje.

Posebne kritike upućeni su na račun Čačića zbog izostanka bilo kakve organizovane igre nacionalnog tima tokom njegovog mandata, pa dio javnosti traži novog selektora, jer je uvjeren da sa Čačićem Hrvatska ne može postići ozbiljan rezultat u Rusiji.

Hrvati imaju u timu niz igrača iz najvećih evropskih klubova i smatraju da bi sa takvom ekipom mogli da se “prošetaju” do svjetske fudbalske smotre.

Organizovane su razne internet ankete na kojima vodi Robert Prosinečki, trenutni selektor Azerbejdžana i bivši as “Crvene zvezde”, te reprezentativac Jugoslavije i Hrvatske.

Na dugom mjestu je Matjaž Kek, slovenački stručnjak i sadašnji trener hrvatskog prvaka “Rijeke”, na trećem mjestu je bivši selektor Slaven Bilić, koji trenutno vodi engleskog premijerligaša “Vest Hem junajted”.